Újra életre kelhet a Bixby, a Samsung hangasszisztense

0
1851

A Bixby a Galaxy S8-cal mutatkozott be, ezt követően pedig minden Galaxy S és Galaxy Note szériás csúcsmobilon elérhetővé tették a digitális asszisztenst. Miután a Bixby nem igazán nyerte el a felhasználók tetszését, okkal gondolhatták az emberek, hogy a Samsung az asszisztens lecserélésén töri a fejét.

Ráadásul erre utalt az is, hogy a Galaxy S24 széria új tagjait, az S24-et, az S24+ -t és az S24 Ultrát mesterséges intelligenciával látták el, amelyhez a Google Gemini segítségét kérték. Bixby azonban nem halt meg, sőt! A Samsung egyik vezetője nemrégiben azt mondta a CNBC-nek, hogy keményen dolgoznak azon, hogy a hangasszisztens mesterséges intelligenciával szereljék fel, ami arra utal, hogy a vállalat a Gemini mellett a Bixby-ben is lát még fantáziát.

„Úgy gondolom, hogy újra kell definiálnunk a Bixby szerepét, hogy fel lehessen szerelni generatív mesterséges intelligenciával” – mondta a Samsung mobilszolgáltatásokért felelős ügyvezető alelnöke, Won-joon Choi, hozzátéve, hogy a hangasszisztens okosabbá kell varázsolniuk. Nos, meglátjuk, hogy lesz-e valami Bixby-ból, vagy sem.

techkalauz.hu – az online techmagazin