Úton van a Social Network – A közösségi háló folytatása

0
6041

A Facebook alapításáról, indulásáról szóló film, a David Fincher rendezte Social Network – A közösségi háló még 2010-ben került a mozikba, és elképesztő sikert aratott: a 40 millió dollárból készült alkotás 224 millió dollárt hozott vissza. Most pedig friss információk szerint készül a folytatás, a Social Network írója, Aaron Sorkin ugyanis arról beszélt nemrégiben egy podcastben, hogy már dolgozik a második rész forgatókönyvén.

Sorkin nem mondott konkrétumokat a készülő produkció kapcsán, de a jelek arra utalnak, hogy a folytatásban a Facebook demokráciára gyakorolt hatásai kerülnek majd előtérbe, elsősorban a Trump-korszakra összpontosítva. A forgatókönyvíró a podcastben elmondta, hogy a Mark Zuckerberg alapította közösségi oldalt hibáztatja a Capitolium ostromáért.

Sorkin nem indokolta meg, hogy miért a Facebook-ot okolja a Capitolium elleni támadásért, de azt mondta a podcast műsorvezetőinek, hogy feltétlen jegyet kell majd váltaniuk a filmre. Az eset után egyébként valóban többen kritizálták a Facebook-ot, azzal vádolva a közösségi oldalt, hogy csak azután lépett fel Donald Trump szélsőséges nézeteket valló támogatói ellen, miután már megtörtént a baj.

techkalauz.hu – az online techmagazin