Vajon mely mobilos játékok voltak a legsikeresebbek?

A mobilon való játszás egyre nagyobb teret nyer magának, ameddig régen még a GameBoyon vagy éppen PSP-n nyomta végig mindig a mászkálós vagy autóversenyzős produktumokat, addig manapság a telefonok már nagyon komoly hardverrel rendelkeznek, így ahogy a bemutatókon hirdetik, “konzol szintű” grafikát képesek nyújtani. De ha ennyire felkapott a dolog, vajon nyereséges is fejleszteni?

Nos, igen, persze ahhoz, hogy valami sok pénzt hozzon, szinte mindennek klappolnia kell. A következőkben bemutatjuk, mely játékok “hozták a legtöbb letöltést” a konyhára, a sorrendet ennek száma alapján állítottuk össze.

Flappy Bird – 50+ millió letöltés

A játék, amit szerettek utálni az emberek. Rendkívül addiktív, rendkívül egyszerű és még inkább idegesítő. Mégis tömegszámra telepítette mindenki, pedig csak annyi volt a feladat, hogy a Super Marióból ismert csövek között kellett érintéssel vezetni egy madarat. Nem volt begyorsulás, semmi, monoton, mégis izgalmas volt.

Clash of Clans – 100+ millió letöltés

A stratégiai játékoknak már régóta hatalmas rajongótábora van számítógépeken, az érintéssel való vezérlés pedig megnyitotta az utat a mobilok felé. A játék online részét rengetegen kedvelik, de offline is jól el lehet vele szórakozni, nem véletlen, hogy milliónyi készüléken megtalálható.

Plants vs. Zombies 2 – 100+ millió letöltés

A zombis téma mindig is felkapott volt, filmekben, játékokban többször előkerült. Ez a játék vidámabban fogta meg a dolgot, különféle növényekkel kellett megállítani a házunkat rohamozó élőholtakat. A folyamatos fejlesztések magával ragadták a játékosokat, nem véletlen, hogy még mindig óriási tömeg küzd az ellenségek ellen.

Sonic Dash – 200+ millió letöltés

Sok más céghez hasonlóan a SEGA is felfedezte a mobilban rejlő lehetőségeket, és a méltán híres kék sündisznót elhozta a telefonos platformra is. Nemcsak a Sonic eredeti epizódjait kapta meg a nagyérdemű, hanem egy Temple Runhoz hasonló, háromdimenziós, gyűrűgyűjtögetős verziót is, amit a mai napig imádnak a felhasználók.

Fruit Ninja – 300+ millió letöltés

Ki ne ismerné a gyümölcsdaraboló játékot, aminek már készült 3D-s és virtuális valóságot támogató verziója is. A 2012-ben megjelent game sikerességét jól mutatja, hogy állítólag Amerikában minden harmadik iPhone-ra telepítésre került már.

Angry Birds – 500+ millió letöltés

A csúszlival kilőtt madarak és a zöld disznók története aligha ismeretlen bárki számára, ez volt az egyik legelső mobilos fejlesztés, ami meghódította a világot, és igazság szerint több részt is megélt már, mint amennyire szükség lett volna. De amire a Rovio is ráérzett: a karakterek képesek eladni egy játékot, méghozzá hosszú-hosszú éveken keresztül.

Candy Crush Saga – 500+ millió letöltés

Ugyan ez csak egy egyszerű puzzle-ös játék, mégis százmillióak estek szerelembe golyóhúzogatós megoldás láttán, egyszerűsége nagyszerű, de mégis olyan olyan bonyolult feladatokat is meg kellett oldani, amire első ránézésre talán senki sem számított volna.

Temple Run – 500+ millió letöltés

A végtelen száguldás és futás felkeltette az emberek érdeklődését, fantáziát láttak abban, hogy különféle karakterekkel (eleinte csak egy sráccal) ujjmozdulatok segítségével kelljen különféle akadályokat átugrani, alácsúszva teljesíteni, közben pedig gyűjtögeni értékes nyereményeket. Mondjuk ilyen volt az előbb említett Sonic Dash is.

Pokemon Go – 750+ millió letöltés

Láttak már az olvasók telefonjukat folyamatosan bújó, közben GPS jelet kereső, utcán ijedten mászkáló embereket? Nos, ha igen, akkor ők biztosan Pokemon Góztak. A Nintendo óriási ötlete még hatalmasabb vagyont termelt a japánoknak. Ugyan a játék manapság már nem annyira folyik a csapból, mint egy éve, azért még mindig borzalmasan sokan függenek tőle a mindennapokban.

 

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?