Változások a Netflix háza táján

0
2457

A Deadline számolt be róla, hogy a Netflixnél „jelentős átszervezés” zajlik. Egyelőre annyi derült ki, hogy a filmes részleget átalakítja a streamingóriás. Dan Lin lett ennek a divíziónak az új vezetője, aki Scott Stuber helyét vette át (Stuber felmondott, hogy saját céget alapítson).

Az újra strukturálás részeként a filmes szegmenst műfajokra bontják, és minden egyes nagyobb egységnek saját főnöke lesz. Ori Marmur az akció-, fantasy-, horror- és sci-fi filmekért felel majd, Kira Goldbergé a thrillerek, drámák és családi filmek lettek, Niija Kuykendall a fiatal felnőtt, ünnepi és hittel kapcsolatos alkotásokról gondoskodik, Jason Young pedig a vígjátékokra és romantikus komédiákra koncentrál.

Szinte csodával határos, hogy a Deadline jelentése szerint az átalakítás miatti elengedhetetlen elbocsátások egyelőre csupán 15 embert érintenek (a Netflix több mint tízezer munkatársat foglalkoztat). Dan Lin állítólag a hét elején közölte a hírt az érintettekkel. Az nem derült ki, hogy pontosan kiket küldenek el, és a helyükre érkeznek-e mások a pozícióikra, ahogyan az sem, hogy ennyinél megállnak-e.

techkalauz.hu – az online techmagazin