Vegyes eredményeket produkált a legerősebb Tesla – A Suzuki Hayabusa és a Koenigsegg Agera RST volt az ellenfele

0
1383

Megjelenése óta a Model S Plaid tulajdonosai mindenféle szuperautó ellen tesztelik járműveiket, általában lenyűgöző eredményekkel. Ezúttal a Model S Plaid egy csúcskategóriás 1360 LE-s Koenigsegg Agera RST-vel és egy 380 LE-s kompresszoros Suzuki Hayabusa motorkerékpárral mérkőzött meg. A három jármű álló 1/4 mérföldes és guruló 1/2 mérföldes teszten is versenyzett.

Bár a Tesla Model S Plaid talán nem a legkelendőbb Tesla a környéken, messze a leglenyűgözőbb teljesítményt nyújtja. Mat Watson és a Carwow csapata készítették a tesztet (videó lentebb).

Míg a Koenigsegg Agera RST-t 5,0 literes ikerturbós V8-as benzinmotor hajtja, a Suzuki Hayabusa egy viszonylag apró, 1,3 literes motorral rendelkezik, feleannyi hengerrel, mint a Koenigsegg. A Tesla Model S Plaidből hiányoznak a hengerek, cserébe van azonban két darab elektromotor benne.

A Tesla Model S méltó versenytársnak bizonyult, de hajszálnyival – egészen pontosan 0,1 másodperccel – alulmaradt a 380 LE-s Hayabusával szemben. 1/2 mérföldes gurulóból az eredmény a következő lett: utolsó a Hayabusa, második a Plaid, első helyezett pedig a Koenigsegg lett.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét