Véletlenül aktfotókat tett közzé a Twitter

0
862

A Twitter tavaly mutatta be a Circle névre keresztelt funkcióját, amely kicsit olyan, mint az Instagram esetében a Close Friends, vagyis a Közeli Barátok. A dolog lényege, hogy a felhasználó létrehozhat egy úgynevezett szűk kört, amely olyan tagokból áll, akikkel tényleg bármikor bármit megosztana. Az itt közzétett bejegyzéseket csak és kizárólag az felhasználó által létrehozott kör tagjai láthatják – legalábbis mostanáig ez így volt.

Múlt péntek óta ugyanis több twitterező is arról számolt be, hogy olyan emberek is reagálnak a Circle-bejegyzéseikre, akik nem tagjai a körnek, vagyis elviekben látniuk sem szabadna ezeket tweeteket. Ez a dolog, amellett, hogy súlyosan megrendítheti a felhasználók bizalmát a Twitter felé, akár veszélybe is sodorhatja őket abban az esetben, ha például valaki bizalmas információkat oszt meg a körével, majd a tweet végül másokhoz is eljut a közösségi hálón keresztül.

A Twitter a cikk írásának pillanatáig nem erősítette meg, hogy mi a probléma, és hogy mikor fogják azt kijavítani. Ahogy a TechCrunch és mások is megjegyzik: a közösségi média platform továbbra is egy automatizált válasz e-maillel reagál a sajtó megkereséseire.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét