Vigyázat, feltörték az MSI rendszerét!

0
53

Folyamatos támadás alatt állnak nemcsak a szoftvercégek, hanem a legnagyobb hardvergyártók is. Gyakorlatilag havi szinten hallunk arról, hogy újabb globális vállalat tűzfalait törték fel és adataihoz fértek hozzá a hackerek. Nemrég az elsősorban laptopokban utazó MSI is áldozatául esett egy ilyen kibertámadásnak, amit egy zsarolóvírusokkal operáló csapat vállalt magára.

A támadók 4 millió dollárt követelnek, amit, ha nem kapnak meg, minden adatot közzétesznek a neten. A Bleeping Computer értesülései szerint a támadók bizonyíthatóan hozzáfértek MSI forráskódokhoz, BIOS firmware-hez, privát kulcsokhoz, és több mint 1,5 terabájt adathoz, ami rövid úton felbukkanhat a neten.

Természetesen ilyen esetben az jelenti a veszélyt, hogy valakik tovább módosítják ezeket, és hitelesnek tűnő forrásból aztán mások már fertőzött programokat töltenek majd le a netről. Az MSI arra kérte a vásárlóit, hogy BIOS és UEFI frissítéseket szigorúan csak a gyártó oldaláról töltsenek le. A vállalat közleménye szerint a hétköznapi operációt nem különösebben érintette a támadás.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét