Villámgyors ASUS adattároló lép színre

0
12

Az ASUS bejelentette a Hyper M.2 x16 Gen5 nevű, SSD-ként funkcionáló bővítőkártyáját. Ez négy darab, M.2 2242-es, 2260-es, 2280-es vagy 22110-es formátumú, x4-es PCI Express csatolós, NVMe SSD-kkel kompatibilis. Az adattorlók 4.0-s vagy 5.0-s PCI Express sávokat is használhatnak.

A bővítőkártyába helyezett SSD-k RAID0 módban működhetnek, az energiaellátásukról pedig 6-tűs PCI Express tápcsatlakozó gondoskodik. Természetesen a megfelelő hűtőrendszer a csomag része. Az ASUS kiemelte, hogy a Hyper M.2 x16 Gen5 bővítőkártya teljesítménye nagyrészben függ a platformtól is.

Papíron a hardver maximum négy SSD-t támogat, de ahhoz, hogy ezek megfelelően működjenek, szükség van a kellő mennyiségű PCI Express sávra a processzor oldalán. Éppen ezért az AMD és az Intel HEDT vagy munkaállomásokba szánt platformjaival üzemel optimálisan a fejlesztés, itt ugyanis nem sok limitbe ütközik majd a felhasználó. A normál asztali platformokat tekintve már nem annyira kedvező a helyzet, de végeredményben az számít, hogy a CPU-n belül mennyi szabad PCI Express 5.0-s sáv áll rendelkezésre.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét