Vírusírtó ingyen? – Panda Cloud Antivirus

A „cloud computing” egy meglehetősen komplex fogalom, amit magyarul nehezen lehet visszaadni: tulajdonképpen arról van szó, hogy egy bizonyos IT-szolgáltatást nem a felhasználó PC-je végez el, hanem az internet segítségével „kihelyezi” azt távoli szerverekre, amelyek tehermentesítik a gépet. Ilyen például a Google Apps is.

A Panda új modelljének lényege, hogy a processzor- és memóriaigényes víruskeresést és figyelést távoli szerverekre kihelyezve megkíméli a felhasználó számítógépét a komoly munkától, egyúttal az állandó vírusszignatúra-frissítéstől is. A Panda Cloud Antivírus forradalmasítani fogja a víruskeresés technikáját.. A mai vírusirtók minden feladatot a számítógépen végeznek el; ahhoz, hogy lépést tudjanak tartani az őrületes iramban szaporodó vírusokkal, naponta egyre többször kell frissíteniük az adatbázist. A Cloud Antivírus mögött álló alapötlet egyszerű: manapság az internet már annyira elterjedt, az infrastuktúra kiépítettsége olyan magas fokú, hogy megéri a víruskeresést szolgáltatásként kihelyezni. Így nagy teljesítményű szerverek végzik az érdemi munkát, a PC-k csupán adatot szolgáltatnak a gyanús fájlokról. Ezzel pedig két legyet ütünk egy csapásra: egyrészt tehermentesítjük a gépeket, másrészt valós időben tudunk adatokat gyűjteni a legveszélyesebb fertőzésekről, még az elterjedésük előtt megállítva őket ezzel.

A Cloud Antivírus heurisztikus keresést, rootkit- és spyware-irtó technológiát, helyi és távoli antivírus-komponenseket is tartalmaz, miközben mindössze 17 MB RAM-ot használ, és az erőforrás-igénye az iparági átlagok nagyjából fele. A szolgáltatási modell annyiban is különleges, hogy ingyen elérhető a www.cloudantivirus.com címen.

A PANDA CLOUD ANTIVIRUS

Panda Cloud Antivirus védelmet nyújt böngészés, játék vagy munka közben, úgy, hogy észre sem veszi. A munka nagy része a “felhőben” (in the cloud) folyik, ez teszi extrém módon könnyűvé.
Panda Cloud Antivirus a leggyorsabb védelmet nyújtja a legújabb vírusok ellen is, köszönhetően a cloud scanning-nek a PandaLabs szerverein.
Panda Cloud Antivirus valóban rászolgál a telepítsd és felejtsd el szlogenre. Ne aggódjon az update a konfigurálás és a komplikált döntések miatt.

A termékről: 

Telepíthető Windows XP és Windows Vista rendszerekre. Telepítéskor a merevlemezen kevesebb, mint 50MB helyet foglal.
Sávszélesség terhelése annyi, mintha egy gmail weboldalt tartana nyitva.
Valóban pehelysúlyú antivírus fogyasztása kb 17MB RAM. 

Laptopkalauz.hu

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?