Teljesen visszafelé kompatibilis lehet majd a PlayStation 5

0
18

A Sony elszalasztotta a visszafelé kompatibilitást a PlayStation 4 esetében. Viszont egy most benyújtott szabadalom arra utalhat, hogy a következő generációs PlayStation 5 konzol visszafelé kompatibilis lesz minden eddigi PlayStation konzollal. Ez rengeteg rajongó számára lehet jó hír.

Állítólag a szabalom Mark Cerny-től, a PlayStation 4 vezető tervezőjétől jön. Az ötlet felkészítené a PlayStation 5-öt mind harveresen, mint szoftveresen, hogy PlayStation 4, PlayStation 3, PlayStation 2 és az ősrégi PS One játékokat futtasson.

Teljesen visszafelé kompatibilis lehet majd a PlayStation 5

Valószínűleg ezt úgy oldanák meg, hogy elhitetnék a PlayStation 5-tel, hogy a játék az eredeti konzolon fut. Ezt az eljárást “processor ID spoofing”-nak nevezik. Ez gyakorlatilag teljesen átveszi a régi konzol viselkedését és képes együttműködni az új hardverrel. A legtrükkösebbnek ezek közül a PlayStation 4 bizonyul, valószínűleg ez hozzájárult ahhoz, hogy a Sony eddig nem lépett ilyen irányba túl nagyokat.

A PlayStation 5 valószínűleg jövőre fog bemutatkozni az E3 keretein belül. Hardver terén egy 8 magos Ryzen processzor és egy AMD Navi platformra épülő GPU várható. Árazás: 500 dollár.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét