Visszatérhet az indiai mobilpiacra a PUBG?

0
111

A dél-koreai székhelyű PUBG Corporation, amely a PUBG Mobile nevű játékkal is foglalkozik, a múlt héten jelentette be, hogy visszatérni szándékozik Indiába, a felhasználók legnagyobb piacára. De a bejelentése nem foglalkozott a kulcskérdéssel: India, amely szeptemberben betiltotta az alkalmazást, most fel fogja oldani?

A vállalat ígéri, hogy helyben tárolja az indiai felhasználók adatait, megnyit egy helyi irodát és kiad egy új játékot, amelyet kifejezetten a világ második legnagyobb internetes piacának fejlesztenek ki. A PUBG Corporation 100 millió dollárt tervez befektetni India játék-, esport- és informatikai ökoszisztémába.

De a PUBG erőfeszítése továbbra sem világos, ugyanis kérdéses, hogy el tudják-e oszlatni az indiai kormány által felvetett aggályokat.

Hirdetés

Június vége óta az indiai kormány több mint 200 alkalmazást tiltott be – köztük a PUBG Mobile , a TikTok és az UC Browser programokat, amelyek mindegyike Indiát jelölte meg a felhasználók legnagyobb piacaként.

A kormány panaszokat kapott az alkalmazásokkal kapcsolatban. Felhasználói adatokat loptak el és külföldön lévő szerverekre továbbították az indiai kormány szerint.

A KRAFTON, a PUBG Corporation anyavállalata alkut kötött a Microsofttal, hogy a felhasználók (többek között) PUBG Mobile adatait az Azure szervereken tárolja. A Microsoftnak három felhő régiója van Indiában. A költözés előtt az indiai felhasználókat érintő PUBG Mobile adatait a Tencent Cloud tárolta.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét