Visszatérhet az Office cukin idegesítő gemkapcsa

0
76

Aki használta az Office-t 1997 és 2001 között, azoknak biztosan ismerős Clippy. Az aranyos, de hihetetlenül idegesítő Office Segéd egy animált gemkapocs volt, aki a képernyő valamelyik sarkában felbukkanva igyekezett különféle tanácsokkal segíteni a felhasználókat. Ez így önmagában rendben is lett volna, csakhogy többnyire nem segítette, hanem inkább hátráltatta a munkát, sőt előfordult olyan is, hogy rossz tanácsokat adott.

A kérdéses segéd most visszatérhet: a Microsoft Twitteren tett közzé egy felhívást, miszerint ha a bejegyzés pozitív visszhangot vált ki, akkor más formában ugyan, de feltámasztják Clippy-t. A redmondi cég azt ígérte, ha az ajánlat 20 ezer kedvelést kap, akkor a közkedvelt figura leváltja az Office programokban használt gemkapocs hangulatjelet.

Mivel a poszt a cikk írásának pillanatában már több mint 160 ezer like-ot gyűjtött be, a szemöldökös gemkapocs szinte biztosan visszatér az Office-ba, legalábbis illene neki, ha már ezt ígérték. Hogy a váltásra pontosan mikor kerül majd sor, arról nem tudni, illetve hivatalosan még a Microsoft sem reagált az eseményre.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét