Visszavesz az LCD kijelzők gyártásából a Samsung, másra koncentrál

0
3

A Samsung már egy jó ideje a vezető kijelző gyártók között tudhatja magát és a legújabb technológiájuk egyértelműen a Quantum Dot OLED (QD-OLED) panel lesz. A vállalat már használja a Quantum Dot (QD) technológiáját a TV-kben, míg az OLED panelek főleg az okostelefonokban terjedtek el az utóbbi néhány évben. A Samsung most pedig készen áll arra, hogy a két technológiát egyesítse egy kijelző technológiába.

Visszavesz az LCD kijelzők gyártásából a Samsung, másra koncentrál

Különböző koreai források szerint a vállalat jelentősen vissza fog venni a koreai gyárai kapacitásából, már ami az LCD kijelzőket illeti, a csökkenő profit és a kereslet miatt is. Ezzel együtt kapacitást szabadítanak fel a QD-OLED kijelzők gyártásához. A Samsung Display CEO-ja szerint a vállalat hamarosan kész az első ilyen kijelző bemutatására. Egyelőre pontosabb információt nem tudhattunk meg.

A Quantum Dot technológia lényegében a hagyományos LCD és OLED kijelzők közötti technológia. Nem LED-es háttérvilágítást használnak, hanem olyan kék LED-et, ami piros és zöld színekre is tud váltani, miközben kisebb energiát igényel.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét