VooDooPC ENVY H:171 – az erőmű

Az alábbi bejegyzés több, mint egy éve készült, így annak aktualitását nem garantálhatjuk. Megértésed köszönjük!

A VoodooPC egyszerűen az Irigység fantázianevet adta legújabb gépének. A név önmagáért beszél, van is mit irigyelni egy ilyen masinában. A gép a kiváló felszereltsége mellett extrém külsejével és árával hívja fel magára a figyelmet.
A napokban bemutatott ENVY H:117 méltán pályázhat a világ legerősebb notebookjának büszke címére. Hogy miért is? Lássuk miket pakoltak bele a tűzpiros kis dobozba.
A 17 hüvelykes kijelzővel felszerelt modellt kimondottan játékra, komoly 3D-s grafikai feladatokra, illetve fotó és videoszerkesztésre tervezték. A gép külön érdekessége, hogy egy asztali változatú Intel Core 2 Extreme processzor hajtja, de íme a részletek:

A 2,93GHz-en ketyegő Core 2 Extreme X6800 mellett az olcsóbb modellek sima E6600-al és E6700-al is rendelhetőek. A rendszer maximálisan 4GB memóriát tud lekezelni, ami az X6800-as CPU-val szerelt változatban meg is található. A tárolókapacitása is megérdemel pár keresetlen szót. A laptopba 3 merevlemezt bírunk bepakolni, melyek RAID 0, RAID 1 és RAID 5 módokban használhatóak a hagyományos működés mellett. A gépet a gyártó maximum 750GB merevlemezzel hozza forgalomba.
A VoodooPC ENVY H:171 grafikai képességei is kimagaslóak. Alapból egy nVidia GeForce Go7950 512MB-os képernyővezérlő található benne, de természetesen a csúcsmodellekben ebből mindjárt kettőt is találunk, SLI módban. A 17 hüvelykes képernyő kijelzője 1920×1200-as felbontást tud, ezzel kiemelkedő játékélményt nyújt a masina. Az élmények fokozásáról még egy 8 csatornás audiorendszer, egy beépített mélysugárzó valamint egy TV-tuner kártya gondoskodik.
A csatlakozók, portok, egyebek számáról csak sejtéseink lehetnek, a gyártó nem közölt részleteket. De mivel a gépet egy Clevo D900C tokba építik, így következtetni tudunk. A Clevo tokon 4 USB, egy 7 az 1-ben kártyaolvasó, FireWire, VGA-out, DVI és S-Video, 1.3MP-es kamera található. Az ENVY H:171 a szokásos hálózati cuccokkal is el van látva: gigabites LAN, n-es WLAN, modem és Bluetooth gondoskodik a kommunikációról. 
A legkomolyabban felszerelt gép súlya 5,5KG, az ára mindösszesen 5000 dollár.

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?