Windows Vista vs Santa Rosa

0
93

A HP után a Sony is bejelentette: a nyáron induló új Vaio sorozatba egyelőre nem kerülnek be az Intel Turbo Memóriái. Míg a HP a saját mérései alapján arra hivatkozott, hogy semmi gyorsulást nem hoz egy Robson akár egy SD kártyához képest, addig a Sony egyenesen azt állítja, a Vista jelen állapotában nem kompatibilis a Robsonokkal. Mint azt már korábbi hírünkben leírtuk, a Robson kódnévre hallgató Turbo memória az egyik leginkább reflektorfényben lévő újítás az Intel új Centrino Pro notebookjaiban. A beépített flash memória lényege az lenne, hogy a Santa Rosa platformokon futó notik bootolási sebességét, valamint a Windows alatti műveletek gyorsítását biztosítsa.

A Sony bejelentése szerint azonban a Vista sem a Turbo Memóriát, sem a hybrid merevlemezeket (HHD – sima HDD flashmemóriával) nem támogatja. A Sony Vaio sorozat felelőse, David Spaeth elmondta, hogy a Vista jelenlegi verziójából  
ezen technológiák támogatása egyszerűen kimaradt, a szoftveróriás célja egyértelműen az volt: a Vista minél előbb kerüljön ki a boltok polcaira. Természetesen a Sony nem mond le az Intel Turbo Memória nyújtotta szolgáltatásokról, de várhatóan csak a Vista SP1 kiadása után, az év vége felé kezdi el betenni a laptopjaiba.

A másik oldalról a Microsoft természetesen cáfol. “A Windows Vista támogatja a Turbo Memóriát. Az MS és az Intel szakemberei közösen dolgozták ki azokat technológiákat, amelyek a Vistába beépülve (SuperFetch, ReadyBoost, ReadyDrive) támogatják az NVRAM cache management-et,” olvasható a cég nyilatkozatában.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét