Windows XP: meghosszabbítva!

Az alábbi bejegyzés több, mint egy éve készült, így annak aktualitását nem garantálhatjuk. Megértésed köszönjük!

A Microsoft Corporation az eredeti tervekkel ellentétben nem fejezi be 2008 január 31.-én a Windows XP forgalmazását. A szoftvergyártó óriás azután döntött így, hogy számos gyártó és forgalmazó visszajelzése egyértelműsítette: a Vista korántsem olyan barátságos, jól használható, gyors és mindent támogató, mint azt a redmondiak beharangozták. A Reuters felmérése alapján nagy számban vannak olyanok, akik ragaszkodnak a megszokott, stabil, minden “különleges” eszközt támogató Windows XP-hez.
A vevők egy jelentős része kimondottan kerüli a Vistát. Ennek két oka van: az első a komoly hardverigényben keresendő, egyszerűen olyan sok az idősebb – Vista futtatására alkalmatlan – gép, hogy nem érdeke senkinek az átállás. A másik fő ok a kompatibilitási problémák: nagy sok eszköz illetve szoftver egyszerűen használhatatlan a Vista alatt.
A Microsoft nagy kegyesen ezért bejelentette, hogy 2008 június 30.-ig folytatja az XP forgalmazását. De mindezek mellett lekicsinylően hozzátette, ne legyen senki elégedetlen a Vistával, hiszen nem véletlen: ez az operációs rendszer fogy eddig a leggyorsebben. Június végétől a Microsoft több, mint 60 millió Windows Vista licence-t adott el.

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?