Xiaomi Mi Box S bemutató: ha egy elérhető árú és nagy tudású TV okosítót keresünk

0
33

Abban a korban élünk, amikor körülöttünk minden megkapja az okos jelzőt, így nem meglepő, hogy egyre többen vágynak okostelevízióra a saját otthonukban. Bár manapság már elérhető árkategóriát képviselnek ezek a háztartási cikkek is, de a legtöbb vásárló nagy dilemmától szenved. 

Ennek az oka pedig nem más, minthogy az elmúlt néhány évben mindenki lecserélte hagyományos katódsugaras televízióját valamilyen lapostévére, így finoman szólva is luxus lenne ezek után beruházni egy okos TV-re. Hogy létezik bármiféle köztes alternatíva?

Szerencsére igen, hiszen pont az ilyen helyzetben lévők számára találták ki a TV okosító berendezéseket, melyek röviden abban nyújtanak segítséget, hogy egy hagyományos televíziót okos funkciókkal vértezzenek fel, így lehetőséget kapjanak a tulajdonosok azon keresztül internetezni, vagy olyan szolgáltatásokat használni, mint a Netflix, esetleg a Youtube.

Hirdetés

Amennyiben szeretnénk a legtöbbet kihozni a pénzünkből, érdemes lehet megismerkedni a Xiaomi Mi Box S-sel, mely azon túl, hogy győzelmet aratott a Teszt Plussz magazin nagy TV okosító tesztjén, ráadásként nemcsak itthon, hanem külföldön is hatalmas népszerűségnek örvend. Lássuk, hogy miért!

Xiaomi Mi Box S
Xiaomi Mi Box S

Elérhető ár, 4K HDR támogatás

Az egyik legnagyobb előnye a Xiaomi Mi Box S-nek, hogy az ár tekintetében valahol a belépő szintet képviseli, hiszen alig 20-25 ezer forint körüli összegért szerezhető be a hazai boltok polcairól, azonban ezért az árkategóriáért cserébe magasan prémium tulajdonságokat és teljesítményt kínál. 

Példának okáért ez a kis külső csatlakoztathatósággal rendelkező berendezés teljes mellszélességgel támogatja a 4K felbontást, így nemcsak full HD-, hanem Ultra HD televíziókhoz is bátran megvásárolhatjuk, hiszen a tartalmakat ebben a tűéles felbontásban, ráadásul HDR technológiával, 60 képkocka/másodperces sebességgel tudja majd lejátszani.

Nemcsak a látvány, a hanghatás terén is kimagasló

Természetesen nemcsak a látvány tekintetében nyújt kiemelkedő teljesítményt a Xiaomi Mi Box S, hiszen a 4K felbontású megjelenést kellemes hanghatásokkal is megtámogatja, aminek köszönhetően garantált, hogy ezen a téren is mindig a legjobb minőségben élvezhetjük majd a segítségével streamelt tartalmakat.

Ennek az oka, hogy támogatja a Dolby Audio és a DTS technológiákat is, ennek megfelelően a háromdimenziós térhangzás élményét nyújtja számunkra, tehát használjuk akár zenehallgatásra, akár filmnézésre, a hangzásra még megfelelő hangrendszer csatlakoztatásakor sem lesz panasz.

Erőteljes hardveres háttér

Természetesen ehhez a teljesítményhez nagyon erős hardveres teljesítményre van szükség, így talán nem meglepő, hogy a Xiaomi Mi Box S TV okosító gyakorlatilag olyan, mint egy kis számítógép, ami szinte minden igényt ki tud elégíteni a mindennapok során.

A hardveres hátteret ehhez egy négymagos processzor biztosítja a felhasználók számára, amihez 2GB rendszermemóriát (DDR3 RAM) csatlakoztattak, vagyis minden kérésünket kifejezetten gyorsan tudja majd teljesíteni az eszköz. 

Ezen felül tárhelyből (eMMC flash) sem szenved hiányt, összesen 8GB adatot telepíthetünk fel rá, ha szükséges. Ez különösen jól jön abban az esetben, ha például szeretnénk extra applikációkat, programokat használni rajta, hiszen szoftveresen maximálisan nyitva áll az út a bővíthetőség előtt.

Android alapok, beépített Chromecasttal

Azt persze nem árt kiemelni, hogy a TV okosító már eleve nagyon jól fel van szerelve szoftveres szempontból, hála az Android 8.1 alapokra építkező Android TV szisztémának, mely rendkívül stabil, megbízható, nem mellesleg pedig funkciókban gazdag hátteret nyújt az eszköznek – mindezt teljes egészében magyar nyelven.

Biztonságos mivolta mellett nagyon egyszerű használatot ad az okosítónak, de ami még fontosabb, hogy beépített Chromecasttal is rendelkezik, ezáltal tonnányi tartalom érhető el vele, amit a család minden tagja élvezhet a kicsiktől kezdve a nagyokig bezárólag.

Sőt, a rendszer támogatja az intelligens vezérlést, így a Google Asszisztens segítségével akár hangirányítással is tudjuk irányítani a TV okosítót, így kereshetünk parancsszavakkal a világhálón, elindíthajtuk kedvenc filmjeinket, zenéinket, de akár okosotthonunk eszközeinek irányítására is felhasználhatjuk. Csak meg kell nyomnunk a mikrofon gombot a tartozék távirányítón, és az asszisztens rögtön lesi minden kérésünket.

A Chromecastnak hála egyébiránt egy sor extra funkciót is nyújt a felhasználóknak a TV okosító, a SmartCast miatt valós idejű streaming vár majd ránk, miközben egyetlen gombnyomással érhetünk el vezeték nélküli képernyőtükrözést telefonról, tabletről vagy laptopról. Ezen felül hívásainkat és üzeneteinket is átjátszhatjuk majd a tévére úgy, hogy közben egy pillanatig sem szakadnak meg.

Hihetetlen mennyiségű tartalom egy kis dobozban

Természetesen a Xiaomi Mi Box S által elképesztő mennyiségű tartalomhoz férhetünk hozzá annak köszönhetően, hogy rögtön csatlakoztatja televíziónkat a világhálóhoz, és néhány bejelentkezési adat megadásával rögtön elérhetővé tesz megannyi ismert szolgáltatót.

A sorban ott lesz a Netflix, a Youtube, a gyerekek legnagyobb örömére a Youtube Kids, a Spotify, a Google Play Movies, de ha valamit nem találunk, akkor rögtön vehetjük az irányt a Play Áruház felé, ahonnan rengeteg extra letölthető hozzá, legyen szó további streaming szolgáltatásokról, közösségi oldalak applikációiról vagy éppen mobiljátékokról.

A TV okosító több ezer alkalmazással kompatibilis, így biztosítja, hogy televíziónkat teljes egészében a saját igényeinkhez tudjuk majd igazítani az érdeklődési körünk vagy a meglévő előfizetéseink alapján, így garantált, hogy folyamatosan friss tartalmakhoz juthatunk majd hozzá a segítségével.

Vezetékes és vezeték nélküli kapcsolódás

A kapcsolódási lehetőségek tekintetében a Xiaomi Mi Box S vezetékes és vezeték nélküli megoldásokat is támogat. A televízióhoz például szabvány HDMI 2.0 porton keresztül tudjuk hozzákötni, amivel nagyfelbontású kép- és hangminőséget érhetünk el veszteségmentesen.

Az internet tekintetében a 2,4 és az 5 GHz-es WiFi is támogatott, így egy pillanatig sem okoz majd gondot, ha az eszközre HD filmeket vagy nagy fájlokat kell továbbítanunk kiemelkedő gyorsasággal.

Az egyik legfontosabb vezeték nélküli megoldása a Bluetooth 4.2, melyen keresztül nemcsak a tartozék távirányító csatlakoztatható hozzá, hanem fejhallgatók, hangszórók, de akár még speciális játékvezérlők is, ha szeretnénk mobiljátékokat élvezni a tévénken.

Jó hír továbbá, hogy USB porton keresztül külső merevlemez vagy pendrive is hozzáköthető, így saját tartalmainkat, filmjeinket vagy zenéinket lokálisan élvezhetjük a segítségével, akár internetes kapcsolódás nélkül.

Rendkívül egyszerű beüzemelés

Kimagasló tudása mellett a Xiaomi Mi Box S mellett szól a rendkívül egyszerű beüzemelés is. Gyakorlatilag teljesen készen kapjuk az eszközt, amivel nem lesz más dolgunk, csak egy szabvány HDMI kábelen keresztül hozzákötni a televízióhoz, bekapcsolni, csatlakozni a világhálóhoz, bejelentkezni egy Google fiókba, és már élvezhetjük is a rengeteg tartalmat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét