Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G teszt

0
1955

Őrületes tempóban ontja magából a kiváló ár-érték arányt képviselő okostelefonokat a Xiaomi, ezért megnéztük, hogy mit tud a sok helyen tesztgyőzelemmel zárt Redmi Note 12 Pro 5G.

Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G

A Redmi termékcsalád népszerűsége töretlen a piacon, a tavalyi év csúcsmodelljei közül pedig magasan kiemelkedik a Redmi Note 12 Pro 5G, ami főként elragadó kamerás tudásával bárkit képes levenni a lábáról.

Nem véletlenül, hiszen ezen a téren – illetve több más tekintetben is – a készülék magasan köröket vár más gyártók lényegesen drágább modelljeire, ezért az alábbiakban megnéztük, hogy mit tud a gyakorlatban.

Fiatalos külső, strapabíró megoldásokkal 

A Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G egyik legnagyobb előnye, hogy egyáltalán nem úgy néz ki, mint egy 100 ezer forint alatt már megvásárolható okostelefon.

Külsője fiatalos, és bár más ismertebb modelleket idéz, de az ízléses kamerasziget, az üveghátlap, a precíz illesztések és a minőségi anyaghasználat nagyon jó összhatást kínál.

Arról nem is beszélve, hogy noha a keret műanyag, az egész készülék nagyon masszív hatást kelt. Ezt a kijelző tekintetében egy Gorilla Glass 5 védelemmel támogatta meg a gyártó, de az IP53-szabványt is érdemes kiemelni a sorból.

Csatlakozókból természetesen itt is van minden, ami kell, a jack aljzat és az infra port mellett még a sztereó hangszórót sem kel nélkülöznünk, sőt a bekapcsoló gombra került ujjlenyomat-olvasó is ott van a sorban, sőt nagyszerűen működik.

A 120 Hz-es AMOLED kijelző nagyszerűen működik

Alaposan megnöveli még a készülék elragadó jellegét a kijelző. Bár egy olcsóbb modellről van szó, a Xiaomi mégsem spórolta ki belőle a 120 Hz-es AMOLED panelt, ami a 6,67 hüvelykes átmérőjével nem kicsi ugyan, de kiugróan nagynak sem neveznénk.

Nemcsak az 1080×2400 pixeles felbontás miatt nyújt elragadó hatást, hanem az 1 milliárd árnyalat megjelenítésére képes technológia is nagyon élethűvé, színpompássá teszi az egészet, amit olyan technológiák támogatnak meg, mint a Dolby Vision vagy a HDR10+.

A fényerő tekintetében szintén nem panaszkodhatunk, a 900 nit bőségesen elég ahhoz, hogy még napsütésben is jól látható maradjon a panel.

Mivel AMOLED kijelzőről beszélünk, természetesen az Always on display funkció sem maradt ki a sorból, sőt az egyszerű beállításaival nagyon jópofa dolgokat hozhatunk ki a segítségével, legyen szó akár egy információs panelről, akár az értesítésekről.

Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G

Erős lapkakészlet és 67W-os gyorstöltés

Hogy biztosan a hardverrel spórolt a Xiaomi? Azt kell mondanunk, hogy nem feltétlenül. Bár Snapdragon lapkakészlet nem jött ki a büdzséből, a Dimensity 1080-as chipset azonban így sem okoz csalódást, a 6nm-es gyártástechnológia érezhetően erős hátteret nyújt a készüléknek.

Pláne abban az esetben, ha nem 6-, hanem 8- vagy 12GB RAM-mal választjuk, bár nálunk az alapmodell járt, és azzal kapcsolatban sem tapasztaltunk semmiféle lassulást vagy kellemetlenséget – éppen ellenkezőleg.

Ami azonban a hab a tortán, hogy a Redmi Note 12 Pro 5G az üzemidővel is hozza a kötelezően elvárható szintet. Ennek az oka, hogy egy 5000 mAh-s Li-Po akkumulátort kapott, ami hűséges társsá teszi számunka a készüléket akár egy egész napon át.

Sőt mi több, a Xiaomi már itt elérhetővé tette 67W-os gyorstöltőjét, így mindössze 15 perc elegendő ahhoz, hogy 50 százaléknyi extra energiát adjunk a készüléknek.

Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G

A kamerás tudás magasan kiemelkedő

Amivel azonban végképp felteszi a koronát a történetre a telefon, az a kamerás tudás. Túlzás nélkül 3-400 ezer forintos készülékekkel tud versenyezni ezen a téren, amit egy 50+8+2 megapixeles szenzorszigettel ért el a gyártó.

Mint minden okostelefonos kamerarendszer, a Note 12 Pro 5G is akkor érzi jól magát, ha kellő fény áll a rendelkezésére, de az 50 megapixeles IMX766-os szenzor példaértékű akkor is, ha kevés a környező fényhatás.

Meglepően ügyesen összegyűjt mindent és kellő beállítás mellett tökéletesen alkalmas arra, hogy professzionális fotókat készítsünk vele. Sőt mi több, videós tudása is nagyon jó, van benne optikai képstabilizátor, és a 4K-ban való rögzítés sem okoz neki gondot, bár itt meg kell elégednünk a 30 fps-sel, míg full HD-ban a 60fps sem okoz neki gondot.

A kijelző felső részén természetesen egy szelfikamerát is épített a gyártó a készülékbe, ami a maga 16 megapixelével szintén bőven túlszárnyalja a maga árkategóriáját, így tökéletesen ellátja a feladatát.

Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G

Egy ár-érték arány bajnok okostelefon

Összességében tehát kijelenthetjük, hogy az ár-érték arány tekintetében a Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G még 2024-ben is a legjobb Xiaomi telefonok között szerepel, ha szeretnénk olcsón egy kimagasló tudással rendelkező okostelefont vásárolni.

A Xiaomi ismét kitett magáért, hiszen akár a termékdizájnt, akár a gyorstöltést, akár a hardveres tudást vesszük sorra, minden tekintetben jól vizsgázott, kamerás tudása pedig valóban magasan veri a jóval drágább modelleket is.

Nyilvánvalóan vannak azért kompromisszumai, így a műanyag keret, a belső tárhely bővíthetőségének a mellőzése vagy a 4K/60fps hiánya, de a Redmi Note 12 Pro 5G így is egy nagyszerű vétel, ha nem akarunk sokat költeni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét