Zero waste Microsoft? 2030-ra tűzték ki az időpontot

0
225

A Microsoft blogbejegyzésben jelentette be, hogy 2030-ra teljesen zölden, hulladékmentesen akarnak működni.

A Microsoft azt tervezi, hogy teljesen megszüntetik a szemét termelését és mindent újrahasznosít 2030-tól. Bejelentették továbbá, hogy 2025-re teljesen abbahagyják az egyszerhasználatos műanyagok használatát is.

Ennek megvalósításában egy cégen belüli Circular Centers névre keresztelt hulladékfeldolgozó állomás lesz segítségükre, ahol cég által termelt szemét 90%-át újrahasznosítják. Ennek köszönhetően harmadik feled sem kell bevenniük az újrahasznosításba, házon belül oldják meg. Olyan eszközöket is újrahasznosítanak, mint a szerverek. Ezek ugyanis átlagosan 5 év élettartammal rendelkeznek és jelentősen hozzájárulnak az e-hulladék mennyiségéhez.

Hirdetés

Tavaly a cég legnagyobb irodája 3189 tonna szemetet termelt a hulladéklerakókba. Ez csak egyetlen iroda. A cég mostani célja tehát ezt nullára redukálni 10 év alatt.

Az embereknek is változnia kell a cégekkel együtt, ugyanis 2019-ben 53.6 millió tonna e-hulladék termelődött csupán az átlagemberek kezeiből.

A Microsoft év elején bejelentette azt is, hogy 2030-ra karbon-negatív szeretne lenni. Azaz szén-dioxidot távolítanak el a környezetből.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét