Zöld lámpát kapott a DDR5 Kínában – kezdődik a next-gen RAM-ok gyártása keleten

0
244

Az SK Hynix és a Samsung várhatóan még idén megkezdi a DDR5-ös RAM-ok szállítását, ezáltal idén év végére akár már kézhez is vehetjük őket egy Intel Alder Lake-S processzor mellé.

Végre folyamat van a várva-várt DDR5-ös RAM modulok tömeggyártása, és a kínai Jiahe Jinwei memóriamodul-gyártó az elsők között van azok között, akik megkapják a DDR5-ös chipeket. Az SK Hynix és a Samsung is tervezi, hogy hamarosan megkezdi DDR5-ös chipjeinek szállítását. Persze ehhez az is szükséges, hogy a DDR5-tel kompatibilis többi alkatrész is elárassza a piacot.

Hamarosan olyan gyártók is beszállnak a DDR5 piacba, mint az ADATA. Gyorsabb/magasabb órajel, több overclock és kevesebb energiaigény, valamint nagyobb kapacitás – ezt az összes tulajdonságot hozza magával a DDR5. Például egy DDR5-ös modul akár 512 GB is lehet, ezt a Samsung tette közzé.

Hirdetés

Intel fronton az Alder Lake-S CPU-k és a 600-as alaplapok lesznek a DDR5 követelményei, míg AMD oldalról a Zen 4 és az ezzel együtt érkező AM5 foglalat lesz a befutó.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét