Zsugorodott az Apple, a Huawei helyzete veszélyes – Cointerpoint jelentés

0
146

A jól megbízható Counterpoint kutatócég újabb jelentést tett közzé az okostelefonok globális piacáról. Negyedévenkénti elemzéseik szerint az Apple egy kicsit zsugorodott, azonban még mindig erős. A Huawei helyzete azonban veszélyes, tekintettel, hogy egy év alatt 20%-os részesedésről 4%-ra esett.

Közzétett néhány jelentést a Counterpoint Research, amiben az okostelefonok globális piaci részesedését vizsgálja 2018 első negyedévétől 2021 első negyedévével bezárólag. Érdekes és hasznos grafikonok ezek, például a Realme-t ábrázoló sárga indikátor folyamatos növekedést mutat 2019 óta, valamint az OPPO és a Vivo is stabilan tartja részesedését. Nem meglepően a Samsung vezeti a listát, azonban 2020 végén egy rövid időre ezt a megtisztelő helyet átadta az Apple-nek.

Számíthattunk rá, azonban egy ekkora esés mégis mindig meglepő – a Huawei 2021 első negyedévében csupán 4%-os részesedést volt képes kipréselni magából, ami 15 millió eladott okostelefont jelent. Nem tűnik kevésnek, azonban ha összevetjük 2019 harmadik negyedévével, amikor 66,8 millió készüléket értékesítettek, akkor bizony rájövünk, hogy baj van.

Hirdetés

A lentebbi ábrákon láthatjuk, hogy pontosan mi a helyzet a piacon.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét