2016-12-26

Már számos böngésző esetében megszűnt a támogatás Windows XP és Vista operációs rendszereken, kivéve például a Firefox-ot. A mai napig a böngésző akár egy tízéves PC-n is elfut. A fejlesztők azonban most bejelentették, hogy jövő évtől kezdve szépen lassan megszűnik a támogatás. Ez egyelőre azt jelenti, hogy próbálják a felhasználókat az újabb operációs rendszerek felé terelni és bizonyos funkciók nem fognak működni a régi verziókkal, majd szeptember környékén teljesen leáll a támogatás és biztonsági frissítések sem érkeznek többé. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Firefox ezentúl nem fog működni Windows XP és Vista alatt, de biztonsági frissítések híján nyilván nem ajánlott a használata. Nyilván a régi PC-t használók körében ezek a dolgok kevésbé élveznek prioritást, úgyhogy az érintettek száma nem lesz túl nagy. Ettől függetlenül ha mégis ebbe a csoportba tartozunk, érdemes megfontolni egy új OS (vagy PC) beszerzését.

Forrás: engadget.com

Marci

bővebben
2016-12-24

A korábbi Microsoft kézben lévő Nokia márkát már a HMD birtokolja. A tulajdonosi körön kívül a készülékek Android-ra váltanak a Windows Phone platformról. Design-téren valószínűleg nem látunk nagy változásokat majd az új készülékeknél. A Nokia D1C valószínűleg Qualcomm Snapdragon 430 processzort kap, Adreno 505 grafikus chippel, 3GB memóriával és 32GB-os belső tárhellyel. A másik várható készülék Nokia P néven ismert, a várható specifikációk pedig a következők: Qualcomm Snapdragon 835 SoC, 6 GB memória és 23MP-es kamera. Az ujjlenyomat-olvasó valószínűleg le fog maradni az új modellekről. A D1C háza fémből fog készülni, a Nokia P pedig a HTC flagship telefonokhoz hasonló kinézetet kaphat. Minden más a 2017-es, februárban tartandó MWC-n fog kiderülni.

Forrás: notebookcheck.net

Marci

bővebben
2016-12-24

A HTC ugyan nem áll túl jól anyagilag, de ez nem állítja meg a vállalatot, hogy továbbra is haladjon az okotelefonokat illetően. A gyártó lefoglalta a január 12.-i időpontot és meghívókat is kiküldött az illetékeseknek. Érdemes megemlíteni, hogy a dátum a 2017-es CES végére esik, úgyhogy ezt valószínűleg teljesen ki fogja hagyni a HTC, legalábbis a kettőnek együtt nem lenne túl sok értelme. A CES-en rengeteg terméket jelentenek be és félő, hogy 1-1 bejelentés elveszik a nagy hírfolyamban. Egy külön esemény megtartásával azonban sokkal nagyobb figyelem fogja övezni az új HTC-ket.

És hogy mi várható? Már olvashatunk pletykákat a HTC 10 esetleges utódjáról (HTC X10 vagy HTC11). A Vive VR headset eléggé jól fogy és talán VR-téren is lesz valamilyen meglepetése a gyártónak.

Forrás: notebookcheck.net

Marci

bővebben
2016-12-24

A Lenovo hivatalosan is bejelentette a ZUK Edge készülékét. Az új telefon Snapdragon 821 chipsetet, Adreno 530 GPU-t, 64GB-os belső tárhelyet és verziótól függően 4 vagy 6GB memóriát kapott. A kijelző mérete 5.5 inches, alatta pedig egy ujjlenyomat-olvasó helyezkedik el.

A kamera felbontása 13MP-es. A készülék 160 grammot nyom, méretei pedig a következők: 142.9 x 74.5 x 7.68mm. Az akkumulátor kapacitása 3100mAh és támogatott a Quick Charge 3.0 technológia is.

A ZUK Edge január 1.-én kerül forgalomba, Ceramic White és Titanium Black változatokban. A 4GB-os verzió ára 330, a 6GB-os változaté pedig 360 dollár lesz.

Forrás: gsmarena.com

Marci

bővebben
2016-12-24

Felkészültünk egy újabb Galaxy S8-al kapcsolatos pletykára? Nos, nézzük: a készülék állítólag 15-20%-kal drágább lesz, mint az elődje, a Galaxy S7. Az információ a Goldman Sachs elemzőitől jön. A döntés mögött a drágább anyagok használata lehet, ami a legrosszabb esetben az előbb említett 15-20%-os áremelést jelenthet.

Nyilván valamit kell a vásárlóknak adniuk, ha egy ilyen mértékű áremelés mellett is jó eladásokat akarnak majd produkálni. Az S8-at egy külön eseményen jelenthetik be áprilisban, ami elég időt adhat a Samsung-nak. Ezzel együtt reméljük nem látunk majd olyan hibákat, mint például a Note7 esetében.

Forrás: gsmarena.com

Marci

bővebben
TechKalauz
Google+ Facebook RSS
Készítette: