1,1 millió darab Teslát hívnak vissza

0
345

A kínai kormány rávette a Teslát arra, hogy valósítsa meg valaha volt legnagyobb visszahívását az országban. A szóban forgó visszahívás a Tesla „egypedálos vezetési módjával” kapcsolatos, ugyanis állítólag sok sofőrt ez megzavar és rengeteg baleset forrása ez a technológia.

A CnEVPost szerint a Tesla visszahívja a kínai utakon jelenleg közlekedő összes járművét. A Tesla eddigi legnagyobb visszahívása Kínában, több mint 1,1 millió járművet érint – konkrétan a 2019. január 12. és 2023. április 24. között gyártott összes helyi gyártású egységet.

A visszahívást kiváltó probléma kettős, mind a vezetői szokásokkal, mind a Tesla egypedálos vezetési módjával kapcsolatos regeneratív fékezési intenzitási lehetőségek hiányával. A Kínai Állami Piacszabályozási Hivatal álláspontja szerint az egypedálos vezetési mód, amelyet a Tesla járművek alapértelmezés szerint használnak, hajlamos balesetet okozni. Az ottani hatóságok szerint a fogyasztóknak módot kell adni arra, hogy megválasszák a regeneratív fékezés módját.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét