14 évesen Elon Musknak dolgozni? – Nem lehetetlen

0
587

Amíg kortársai a középiskolába készülnek, Kairan hamarosan átveszi a Santa Clara Egyetemen szerzett diplomáját, amivel ő lesz az intézmény legfiatalabb végzős tanulója. Az indiai számozású tini elárulta, ezzel még nem értek véget nagyszabású tervei, ugyanis nemrégiben Elon Musk űrcégégénél volt állásinterjún.

„Következő állomás: SpaceX! Csatlakozom a bolygó legmenőbb cégéhez a Starlink mérnöki csapatának szoftvermérnökeként” – írta Kairan a Twitteren. A nem mindennapi képességekkel bíró fiú még azt is megköszönte a SpaceX csapatának, hogy átlátható, technikailag kihívást jelentő és szórakoztató interjúfolyamattal készültek számára.

A The Seattle Times beszámolója szerint a kezdetektől fogva világos volt, hogy Kairan nem egy átlagos gyerek. Az édesanyja elmondása alapján a fiú kétéves korában már összetett mondatokban beszélt, és ahogy idősödött úgy vált egyre bizonyosabbá, hogy a hagyományos oktatás semmilyen szinten nem jelent kihívást számára. Kairan végül 10 évesen főiskolán kezdett tanulni, majd gyakornoki állást szerzett az Intel Labs-nél, mint mesterséges intelligencia kutató. Egy évvel később a Santa Clara Egyetemen folytatta tanulmányait, hogy számítástechnikát és mérnöki tárgyakat tanuljon. Nekem hirtelen Sheldon Cooper jutott eszembe a srácról, ti mit gondoltok?

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét