7 hüvelykes Microsoft Surface várható?

Az alábbi bejegyzés több, mint egy éve készült, így annak aktualitását nem garantálhatjuk. Megértésed köszönjük!

A Microsoft változtatásokat eszközölt a Windows 8 esetében a minimum képernyő felbontást illetőleg annak érdekében, hogy a 7 illetve 8 hüvelykes tabletek piacán is labdába tudjon rúgni. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy immár nem szükséges legalább 1366×768-as felbontással rendelkeznie eszközünknek, immár elég csupán 1024×768. 

7 hüvelykes Microsoft Surface várható?

A Microsoft ezt az üzleti döntést nem a semmire alapozva hozta meg, elnézve a piacot kijelenthetjük, hogy kisebb és olcsóbb tablet-ek egészen jól fogynak, legyen szó akár az iPad mini-ről, Nexus 7-ről vagy akár a Kindle Fire HD-ről. Amennyiben ez a sor nem volna elég a HP is bemutatta első Android-al érkező tablet-jét, a HP Slate 7-et és akkor még mindig nem beszéltünk a Samsung Note 8.0-ról. Az előbb felsorolt eszközök mind szépen teljesítenek, ám szégyenszemre a Surface eladási rátája korántsem szökik az egekbe (korábbi cikkünkben beszámoltunk erről). 

Ezért is lehet, hogy a redmondi bázisú óriás vállalat belekezdett a Surface kicsinyítésébe, sőt korábban stratégiai megállapodást kötöttek az e-olvasók terén érdekelt Barnes & Noble céggel. Az eredmény egyelőre még várat magára, ám a Microsoft-ot ismerve már nem túl sokáig, az eredményt pedig kíváncsian várjuk. 

Gabe

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?