[Frissítve] Meizu MX3: 128GB háttértár egy mobilban

0
247

Mióta néhány napja hivatalossá vált, hogy a Google Android részlegénél amolyan “public face” szerepet is betöltő Hugo Barra új kihívások felé veszi az irányt és a Xiaomi-hez szerződik, naponta többször is címlapra került a vállalat. Egyfelől mindenki az új kolléga felől érdeklődött, másfelől próbálták megismertetni a a kínai vállalatot azokkal a felhasználókkal, akik eddig minimálisat vagy még annyit sem hallottak róla. Ezek mellett azért fél szemmel már az IFA gála felé kacsingattunk, amely közeledtével a újabb és újabb bejelentések történtek, melyek középpontjában most a Xiaomi és a Meizu áll.

[Frissítve] Meizu MX3: 128GB háttértár egy mobilban

Az elmúlt 2-3 évben ilyen tájban mindig bemutatásra került egy Meizu mobil, ami minden probléma nélkül versenyre kelt a globálisan ismert nevesebb gyártók zászlóshajóival, így reménykedve vártuk mit hoz a 2013-as év. A mai napon meg is történt a bejelentés, ami nem okozott meglepetést, az új modell, a Meizu MX3 megrengette a világot. A középpontban a flash memória mérete állt, amely 16 GB-tól egészen 128 GB-ig változhat. Ez utóbbi irgalmatlan mennyiség.

[Frissítve] Meizu MX3: 128GB háttértár egy mobilban

A további, elit paraméterek közt találjuk az 5,1 colos 1800 x 1080 pixel felbontással rendelkező kijelzőt. Nem is a mérete a különös, hanem a felbontása. A 15:9-es arány kicsit furán hatha a mai 16:9-es mobilok mellett, kicsit az LG Optimus Vu-hoz vagy a Nexus 4-hez lehetne hasonlítani. Miért? Ennek köszönhetően az eszköz szélesebb az átlagnál, ezáltal robusztusabb, masszívabb hatást kelt a felhasználóban. További érdekesség, hogy a kínai gyártó a Samsung idei csúcslapkáját helyezte a borítás alá, a Samsung Exynos 5 Octa-t. Mellé társul még 2 GB memória, 8 MP-es kamera és a fent már említett óriási háttértár. Az üzemidőről egy 2400 mAh-s akkumulátor gondoskodik, míg az operációs rendszer természetesen Android, de ezúttal nem MIUI, hanem a Flyme OS 3.0, mely alatt nem ismeretes a Google szoftverének verziószáma.

[Frissítve] Meizu MX3: 128GB háttértár egy mobilban

A műszaki adatok szinte páratlanok, a külső elegáns, az ára pedig az elmúlt évekhez hasonlóan szinte minimumon van. A 16 GB-os verzióért 410 dollárt (~ 93 000 Ft) kell fizetni, de a 128 GB-os változat is “csak” 650 dollárba (~ 148 000 Ft) kerül. Ezekkel az árakkal nem csak Ázsiában, de minden bizonnyal Amerikában és Európában is több mint népszerű lenne.

Update! Az Engadget jóvoltából már Hands On videó is van. És kiderült az is, hogy Android 4.2 lapul a felület alatt.

Bazsa
Forrás: Androidandme, Meizu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét