A CS2 miatt vonták vissza az AMD új szoftverét

0
432

Nemrég adta ki az AMD a 23.10.1-es AMD Software meghajtót, amely többek között Radeon Anti-Lag+ támogatást biztosított a Counter-Strike 2 című játékhoz. Később azonban a Valve figyelmeztette a játékosokat, hogy ne kapcsolják be az Anti-Lag+ technológiát, mert ezt a VAC (Valve Anti-Cheat) rendszer csalásként értelmezheti.

Az AMD az érintett meghajtót eltávolította, a Valve pedig ígéretet tett arra, hogy amikor megkapják a frissítést, akkor elvégezhetik az érintett felhasználók azonosítását, ami után visszavonják a letiltásukat. Egyébként nem ez az első probléma a Counter-Strike 2 kapcsán, amibe a VAC belefutott. A hónap elején a Windows 7 operációs rendszert futtató játékosokat kezdte el indokolatlanul kitiltani, de a Valve azóta kijavította a hibát.

A fentiekhez hasonló lehet a helyzet az Apex Legends esetében, ahol az EAC (EasyAntiCheat) szintén értelmezheti csalásnak az Anti-Lag+ eljárást. Erre az Electronic Arts úgy reagált, hogy már vizsgálják a kialakult helyzetet, és értesítik az érintetteket, ha új fejlemény van. Addig viszont nem érdemes egymás után újra és újra fellebbezni, mert a vizsgálat eredménye ugyanaz lesz, amíg az Electronic Arts nincs minden adat birtokában.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét