A Dell ott van a kiberbiztonságban is, ügyfelei most még ellenállóbbak lesznek

0
495
  • A Dell Technologies új végpont- és kibervédelmi szolgáltatásainak hála az ügyfelek még nagyobb biztonságra tehetnek szert
  • A ’Zero Trust Center of Excellence’ központ egy olyan lehetőséget nyújt, amellyel az ügyfelek a környezeteiket tesztelhetik, mielőtt széles körben üzembe helyeznék
  • A Dell célja az, hogy az integráció megkönnyítésével leegyszerűsítse a Zero Trust kibervédelmi modell bevezetését

Új kiberbiztonsági szolgáltatásokat mutatott be a Dell Technologies. Az új rendszer segítségével a vállalatok tesztelhetik Zero Trust stratégiájukat és kiberbiztonsági ellenállóságuk állapotát, valamint védelmet kaphatnak a zsarolóvírusok támadásai ellen. Mivel 2022-t írunk, fontos kiemelnünk, hogy a szolgáltatás támogatja a hibrid munkavégzést is, így az új biztonsági megoldások akkor is működnek ha a cég munkavállalói épp saját lakásukból dolgoznak.

2023. tavaszán a Dell Technologies és a Maryland Innovation Security Institute (MISI) közösen megnyitják a Zero Trust Center of Excellence központot, nem is akárhol, ugyanis mindez az az Egyesült Államok kormányának első számú kiberbiztonsági innovációs létesítményében fog megtörténni. Ez lesz az első ilyen kategóriájú Zero Trust adatközpontja, melyet maga az USA Védelmi Minisztériuma is jóváhagyott.

Maga a Zero Trust modell egy olyan kiberbiztonsági szolgáltatás, amely hatalmas váltást jelent a cégek biztonságát illetően. Ahelyett, hogy csak az edge-re összpontosító védelmi megoldásokat alkalmaznának, egy proaktív stratégiát követve kizárólag az ismert és jó szándékú tevékenységeket engedélyezik a rendszerükben és adatcsatornáikban. A ’Zero Trusttal’ a vállalatok egy modern, elosztott informatikai modellhez igazíthatják a kiberbiztonsági stratégiájukat mind adatközpontjaikban, mind a felhőben, de ugyanígy az edge-en is. A Dell pedig igyekszik ezt a remek technológiát a lehető legkönnyebben használhatóvá tenni, így az architektúra kialakításának és integrációjának leegyszerűsítésével segítik az ügyfeleket abban, hogy igénybe tudják venni a Zero Trust szolgáltatásokat.

Egy többfelhős környezetben a cégek kiberbiztonsági stratégiájának nemcsak az infrastruktúrára, de az alkalmazásokra és az adatokra is ki kell terjednie. Hiszünk abban, hogy a Zero Trust stratégia a legjobb út előre. A bizonyítottan hatékony informatikai és biztonsági alapokkal, technológiaintegrációs tapasztalatainkkal és kiterjedt, globális partner-hálózatunkkal képesek vagyunk megkönnyíteni az ügyfelek kiberbiztonsági átalakulását” – mondta John Roese, a Dell Technologies globális technológiai igazgatója.

Hogyan segít a Dell abban, hogy a cég védelme acélos alapokon nyugodjék?

Annak érdekében, hogy a vállalatok könnyebben és sikeresebben álljanak át a Zero Trust alapelvekre, ezzel növelve a kibertámadásokkal szembeni ellenállóságukat, a Dell a Cybersecurity Advisory Servies ütemtervet kínálja a meglévő kiberbiztonsági eszközökre épülő bevezetéshez. Ezekkel a szolgáltatásokkal a cégek megtalálhatják és kezelhetik a biztonsági vakfoltokat, valamint meghatározhatják, mely fejlett technológiákat érdemes alkalmazniuk. Továbbá segítségükkel a partner vállalatok megtudhatják, hogyan végezzék a rendszer irányítását és a folyamatos felügyeletet úgy, hogy hosszú távon is ellenállók legyenek a kibertámadásokkal szemben.

Amennyiben egy cég együttműködik a Dell-lel, szert tehet olyan tudásra és eszközökre, melyekkel sokkal nagyobb biztonságban lesznek adatai és informatikai környezetei.

Vulnerability Management – Ez a szolgáltatás a támadási felületek minimalizálásában és a vállalatok hatékonyabb védelmében nyújt segítséget. Ezen szolgáltatás keretei közt a Dell szakértői rendszeresen megvizsgálják az ügyfeleket, biztonsági rések után kutatva. Ezáltal részletes képet kapnak a veszélyeztetettség állapotáról. A felmérés eredményét átadják az ügyfélnek, mi több, segítenek fontossági sorrendet felállítani az ügyfélnek arról, milyen réseket kell először betömni.

Végpontbiztonsági ajánlatok a hibrid munka támogatására

Biztonsági problémák, avagy betörések az operációs rendszer felett és alatt is történnek, a biztonságos eszközök jelentik a Zero Trust stratégia előkészítésének alapját az informatikai környezetekben, a Dell pedig folyamatosan bővíti a végpontbiztonsági portfólióját. Az új szolgáltatások segítik az ügyfeleket a fenyegetések megelőzésében, azok észlelésében, illetve végső soron, ha már megtörtént a baj, az azokra való reagálásban – bárhol is jelentkezzenek. Mindemellett a Dell biztonsági szolgáltatásai nagyobb ellenőrzést tesznek lehetővé az informatikai környezet felett.

  • Mindennek az alapja a hardvervédelem, amit bármeddig lehet fokozni:

Egyre terjednek az ellátási láncot érő támadások, ezek leküzdésére a Dell elérhetővé tette azon szolgáltatását, melynek keretei közt az ügyfelek mostantól kérhetik, hogy a kiszállítás előtt a Dell tiltsa le a számítógépek portjait. Ez nagyban segít csökkenteni a BIOS beállításokhoz való illetéktelen hozzáférést. Emellett a Dell bővíti a csak egyszer zárható csomagolások elérhetőségét az ázsiai-csendes-óceáni és az EMEA régióban a szállítás közbeni fokozottabb fizikai védelem érdekében.

  • Firmware védelem, hogy a folyamatosan terjedő fenyegetéseket is elkerüljük:

A Microsoft Endpoint Managerbe (MEM) és a Splunk konzolokba integrált új telemetriával észlelhetővé válnak a BIOS beállítások esetlegesen illetéktelen módosításai. A rendszergazdák mostantól még alaposabban le tudják ellenőrizni, hogy a Dell üzleti számítógépek a megrendelésnek és a kialakításnak megfelelő állapotban érkeztek-e meg. Emellett a Dellnek van egy olyan egyedi szolgáltatása is, melynek révén az ügyfeleknek lehetőségük van vezérelni és konfigurálni a Microsoft Intune környezetben lévő Dell eszközöket; ez és az informatikai rendszer leegyszerűsítése által a vezetők gondoskodhatnak a munkavállalók hatékonyságáról is.

  • Fejlett szoftvervédelem:

E téren is új funkciókat vezet be a Dell. Ezen új funkciók segítségével gyorsabban lesznek észlelhetők a végpontokat érő támadások. Az új adatvesztés-megelőzési megoldás segít az ügyfeleknek megvédeni érzékeny adataikat a külső USB tárolóeszközökre történő jogosulatlan másolástól.

Továbbfejlesztett védelem és helyreállítási lehetőségek objektumtárolókhoz

Az objektumtárolók adatmennyiségének növekedése miatt kiemelten fontos, hogy a cégek a legújabb kibervédelmi megoldásokat alkalmazzák az adatok elkülönítésére, annak érdekében, hogy a fenyegetéseket minél előbb észlelhessék és hogy a helyreállítás is gyorsan megvalósítható legyen.

A Dell tovább bővíti a kibervédelmi funkcióinak körét, hogy a cégek biztonságba helyezhessék az objektumadataikat egy elkülönített adattrezorban, amely az S3 protokollal érhető el. Előfordulhat, hogy egy kibertámadás nem csak az elsődleges adathalmazt éri el, hanem a másodlagos másolatokat is. Amennyiben a teljes biztonságra törekszik egy vállalat, egy elkülönített szerveren biztonsági másolatokat tárolhatunk, így azok továbbra is elérhetők is biztonságosak maradnak – eközben pedig a jogi megfelelőség is biztosít a Dell Technologies megoldásával.

A fenyegetések észlelésére a Dell immár beveti a mesterséges intelligenciát is, amellett, hogy egy olyan funkciót is kínál, mely az adatokat megváltoztathatatlanná teszi. Ezek segítségével a cégek gyorsan talpra állhatnak egy zsarolóvírus vagy egyéb támadás után, illetve ami még jobb, simán elkerülhetik azt.

Kiválósági Központ, avagy a Zero Trust Center of Excellence

A Dell a MISI-vel és a CyberPointtal közösen nyitja meg a Zero Trust Center of Excellence-et. A központ helyileg a marylandi Columbiában található DreamPortban lesz. Ezáltal a cégek a Védelmi Minisztérium Zero Trust referenciaarchitektúráján alapulva tesztelhetik saját magukat, konfigurációikat, még mielőtt bevezetnék őket a saját környezeteikbe.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét