A Fujitsu is ott volt a ’G7 Digital and Tech Ministers’ találkozón

0
51

A Fujitsu is jelen volt a Hirosimában megrendezett G7 Digital and Tech Ministers csúcstalálkozón, ahol saját standdal, előadásokkal, panelbeszélgetésekkel és vitákkal emelték az esemény színvonalát. Az esemény fő témája a Data Free Flow with Trust (DFFT) kezdeményezés volt, melyet a japán kormány javasolt.

Ezen az eseményen olyan megoldásokat prezentált a Fujitsu, mint élvonalbeli technológiák alkalmazó a környezeti problémák megoldására, a jólét megvalósítását célzó kezdeményezések és számos fenntartható gazdasági növekedéssel kapcsolatos dolog. Emellett Takahito Tokita, a Fujitsu Limited vezérigazgatója, a köz- és a magánszférára egyaránt vonatkozó panelbeszélgetéseken és vitaindító beszédeken is színpadra lépett, valamint részt vesz a különböző területek szakértőivel folytatott megbeszéléseken a vezető japán digitális iparral kapcsolatban. A Fujitsu támogatja a technológia használatának előmozdítását célzó nemzetközi egyeztetéseket és együttműködéseket, mind Japánban, mind a nemzetközi színtéren.

2023. május 19-től 21-ig tartott a röviden csak G7-nek becézett csúcstalálkozó. Azonban ez az esemény sokkal több annál, hogy Hirosimában van egy találkozó. Japán 14 városában tartottak miniszteri értekezleteket, hogy megvitassák a különböző területeken felmerülő nemzetközi kérdéseket. Például április 29-30-án Takasaki városában, Gunma prefektúrában is megbeszélés zajlott. A világ digitális és technológiai miniszterei találkoztak, hogy véleményt cseréljenek olyan kulcsfontosságú témákról, mint a japán kormány DFFT kezdeményezésének előmozdítása, az online biztonságot és megbízhatóságot javító feltörekvő technológiák előmozdítása, valamint az IKT-infrastruktúra és a mesterséges intelligencia emberközpontú megközelítése – de szóba került számos más is, például az 5G és 6G technológia is.

Kiállítás a G7 Digital and Tech Ministers’ Meeting mellett

Nem csak csúcstalálkozó ez, hanem egy kiállítás is, ahol természetesen a Fujitsu is részt vett mintegy 100 japán vállalat és szervezet mellett, hogy a legújabb digitális technológiákat és kezdeményezéseket népszerűsítsék az érdeklődők körében. Mindezt a G7 országaival érkezők körében, illetve az egyéb érdeklődők számára is. Reménykednek, hogy a jövőbeni nemzetközi terjeszkedés és együttműködés már a küszöbön van.

A Fujitsu élvonalbeli gyakorlati technológiákat mutatott be, amelyek a leginkább a következő témákra összpontosítanak:

1.Az AI használata vonatállomásokon

A Fujitsu kiállította Ekimatopeiát, a környezeti hangokat, például vonatbemondásokat és vonathangokat, szövegként, jelnyelvként és névszóként vizuálisan kifejező eszközt azzal a céllal, hogy a vasutat mindenki számára élvezetesebbé és könnyebben használhatóvá tegye.

2. Valóságot és virtuális világot keresztező, metaverzum technológiák

A valós térben készült élő kameraképeket privát 5G hálózatokon keresztül elemzik, és valós időben tükrözik a metaverzum térben. A látogatók magával ragadó és valósághű kommunikációt tapasztalhatnak a VR segítségével.

3. A biztonságos társadalom előmozdítása mesterséges intelligencia-akcióészlelés és autonóm akciórobotok segítségével

Olyan technológiát fejleszt a Fujitsu, ami az AI segítségével teremti meg a közbiztonságot. A technológia a világ legmagasabb felismerési pontosságával büszkélkedő viselkedésészlelési technológiáját felhasználva automatikusan észleli és reagál a gyanús helyzetekre. A Fujitsu hozzájárul a biztonságos jövő megvalósításához azáltal, hogy mindenkor megosztja az információkat a frontvonalbeli dolgozókkal, lehetővé téve a gyors reagálást az eseményekre és javítva a munka hatékonyságát.

4. Optimális megoldások javaslása a digital twin technológiával

A Fujitsu bemutatja a Social Digital Twin-t, amely óriási adatmennyiségre támaszkodva szimulálja az emberek és a társadalom tevékenységét, és támogatja a bonyolult társadalmi problémák megoldását a megoldások különböző szempontok szerinti előzetes ellenőrzésével. Prototípusként a Fujitsu ezt az Egyesült Királyságban található Wight-szigeten teszteli, célja, hogy csökkentsék a CO2 kibocsátást és könnyebbé tegyék az utazást.

Nyilvános és privát találkozó

A találkozó ideje alatt a G7-beli országok digitális iparág nagyobb szereplői és kormányzati képviselői a „DFFT társadalmi megvalósítása és újonnan kialakuló technológia a társadalmi problémák megoldására” témában összegyűlnek, hogy megosszák egymással a DFFT eddig bevált gyakorlatait, és panelbeszélgetést folytassanak. A Fujitsu részéről Takahito Tokita, a Japán Elektronikai és Informatikai Iparágazatok Szövetségének (JEITA) elnök-vezérigazgatója vesz részt a találkozón

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét