A Galaxy S8 prototípusán még két kamera volt hátul

0
222

A Samsung Galaxy S8 és az S8+ múllt héten mutatkozott be, az előrendelés pedig már hazánkban is elindult. A két készülék hatalmas kijelzővel lépett piacra, hardveresen pedig egyelőre a legerősebbeknek számítanak, köszönhetően a Snapdragon 835-ös vagy az Exynos 8895-ös chipsetnek. A Samsung viszont érdekes döntést hozott kamera terén, ugyanis hátulra kvázi ugyanaz a 12 megapixeles szenzor került (nagyon pici módosítás persze volt), mint ami a tavalyi zászlóshajókon is dolgozott, ám szoftveresen sokat fejlesztettek rajta, gondoljunk csak a multiframe processingre (négy képből lesz a végeredmény).

A Galaxy S8 prototípusán még két kamera volt hátul

A dél-koreai gyártó kétféle egységet használ, vagy egy saját fejlesztést, vagy pedig egy Sonyt. Előbbi esetén egy Samsung ISOCELL S5K2L2-ről, utóbbinál pedig egy Sony IMX333 szenzorról beszélünk. Egyik sincs még piacon, szóval a két új csúcsmodell kapja meg először, ami szép és jó, csak sokak szerint van ezzel egy probléma. Egyik sem duál kamera, pedig már az LG, a Huawei, vagy akár az Apple is kettő fényképezőt tett telefonjainak hátuljára.

A Galaxy S8 prototípusán még két kamera volt hátul

Hogy ez mennyire veti majd vissza az S8 és S8+ eladásokat, arra nehéz lenne már most bármit mondani, de valószínűleg nem nagyon, hiszen az eddig kiszivárgott kameraképek bődületesen jó minőséget ígérnek. Érdekes viszont, hogy a Samsung is a vetélytársakhoz hasonló megoldást akart állítólag, a prototípusokra még ilyen megoldást szereltek, ami a fenti képeken jól látszik. Azt egyelőre nem lehet tudni, miért vetették el az ötletet a vállalatnál, nem kizárt, hogy majd a következő készüléke(k)nek már ez lesz a vonzereje.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét