A Huawei eltűnt, de egyre több az 5G

0
142

Európában az eladott középkategóriás mobilok fele támogatja az 5G-t, de a toplistáról eltűnt Huawei, távozása óta megemelkedtek az árak.

A Counterpoint Research elemzői szerint az európai piacon a tavalyi első negyedévben még nem voltak középkategóriás 5G-s mobilok, a harmadik negyedévre azonban ezeknek az aránya már 20 százalékra emelkedett. Az idei első negyedévben az eladott középkategóriás mobiloknak már a fele 5G-s volt (a 250 és 500 dollár közötti árkategóriában).

Mostanra a piacról egyébként gyakorlatilag eltűnt a Huawei, a helyét átvevő gyártók az elemzők szerint a drágább okostelefonokra koncentráltak. Emiatt az árak igazából megemelkedtek, éppen ezért egyre kevésbé van vonzó ajánlat a 250 dollár alatti árkategóriában, mondják a szakemberek.

Hirdetés

A Xiaomi, az Oppo és a OnePlus hatalmas növekedést produkáltak az eladásokban éves szinten, hiszen a közép- és prémiumkategória eladásainak harmadát ez a három cég teszi már ki. Az Apple és a Samsung egyre nagyobb nyomás alatt van az elemzők szerint.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét