A kínai okostelefon piac elérte telítettségét

Kínában jelenleg körülbelül 1,4 milliárd ember él. Az okostelefon piacuk nagyságát pedig nagyon jól példázza, hogy a helyi márkák (pl. Xiaomi, Huawei, Oppo, ZTE) úgy érnek el sikereket, hogy az országon kívül nem fordítottak nagy erőfeszítéseket a terjedésre. Természetesen ez a piac nem csak a helyi, hanem a külföldi vállalatoknak is fontos, hiszen óriási méretű.

A kínai okostelefon piac elérte telítettségét

Azonban az IDC által készített tanulmány azt mutatja, hogy elérte telítettségét 2015 első negyedévében, 6 év folyamatos növekedés után. 98,8 millió készüléket vásároltak az emberek, ami 4,3%-os csökkenést jelent az előző év azonos negyedévéhez képest. Ez a vállalatoknak azt is jelenti, hogy mostantól az új vásárlók mellett főleg azzal is foglalkozni kell, hogy a meglévőket meg tudják tartani, hacsak újra növekedésnek nem indulnak az eladások.

Egyébként az eladásokat tekintve az Apple itt is remelek, az élen jár 14,7%-kkal, második helyen a Xiaomi áll 13,7-tel, a dobogó 3. fokán a Huawei található 11,4%-kal, míg a Samsung csak a 4., 9,7%-os részesedéssel.

Forrás

Kövessen minket a Facebookon!

Damir

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?