A Lenovo bemutatja az új adatkezelési megoldásokat az AI terhelésekhez

0
36

A Lenovo bemutatta legújabb adatkezelési innovációit az új ThinkSystem DG Enterprise Storage és ThinkSystem DM3010H Enterprise Storage „tömbök” formájában. Ezek a tömbök magasabb teljesítményt és hatékonyságot nyújtanak az AI terhelések telepítéséhez. A Lenovo továbbá bevezette az új Lenovo Unified Complete szoftvert, amely mindent magában foglaló zsarolóvírus elleni védelmet és hibrid felhőképességet kínál, ezzel támogatva az ügyfelek növekedését, skálázhatóságát és ellenállóságát. A Novo Genomics és más ügyfelek már használják a Lenovo adatkezelési megoldásait, amelyek lehetővé teszik a genomikai elemzés felgyorsítását és a gyorsabb üzleti információkhoz való hozzáférést.

A Lenovo további fejlesztései között szerepel két új integrált ThinkAgile SXM Microsoft Azure Stack megoldás, amelyek egységes hibrid felhő megoldást kínálnak az adatkezelés gördülékenysége érdekében. Ahogy a vállalkozások az adatmennyiség és a biztonsági követelmények növekedésével szembesülnek, az új Lenovo flash megoldások lehetővé teszik az AI terhelések hatékony telepítését és a biztonsági funkciókkal megerősített gyorsabb betekintést az edge-től a felhőig terjedően, mindezt zsarolóvírus elleni védelemmel megerősítve. Ezek az új fejlesztések lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy hatékonyabban használják ki az adatok értékét és könnyebben alkalmazzák az AI technológiát üzleti folyamataik optimalizálására és fejlesztésére. A Lenovo egy újabb jelentős lépést tett előre az adatkezelési stratégiájában, amivel globális szinten a negyedik helyre került a külső tároló gyártók között és az első helyre az 1-41-es árkategóriájú tároló szolgáltatók között. Ez az új fejlemény erősíti tovább a Lenovo vezető szerepét a középkategóriás piacon.

Kamran Amini, a Lenovo Infrastructure Solutions Group szerver- és tároló üzletágának alelnöke és ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az adatkezelési terület egyre összetettebbé válik, és az ügyfelek olyan megoldásokra vágynak, amelyek az egyszerűséget és a felhőképességet kombinálják az önálló adatkezelés teljesítményével és biztonságával együtt. A vállalat célja az, hogy a világ legnagyobb végponttól-végpontig infrastruktúra-megoldás szolgáltatójává váljon. Ennek érdekében folyamatosan az innovációra koncentrálnak, hogy elérhetővé tegyék az ügyfeleknek az adatkezelés zökkenőmentes, hatékony és biztonságos kezelését, lehetővé téve minden vállalkozás számára, hogy az AI-t hozza az adatok forrásához és átalakítsák a vállalkozásukat. Ezek a fejlesztések elérhetővé teszik, hogy az ügyfelek könnyedén kezeljék, kihasználják és védjék az adataikat, ami hozzájárul a vállalkozások hatékony működéséhez és fejlődéséhez, kiemelkedően fontos szerepet adva az AI technológia kiaknázásában és alkalmazásában.

Az új Lenovo tároló innovációja jelentősen növeli a teljesítményt és gyorsítja az adatok feldolgozását

Az ügyfelek számára elengedhetetlen olyan adatkezelési megoldások megléte, amelyek segítik őket kezelni a különböző adatok bonyolultságát, valamint egyszerűsítik azoknak tárolását, elemzését és kezelését az egész életciklusuk során. Az új Lenovo tároló tömbök lehetővé teszik az ügyfeleknek, hogy leküzdjék az adatok több helyen való eloszlásából eredő kihívásokat, megszüntessék az adattárolási gondokat, és felgyorsítsák az azokból származó betekintéseket a hibrid multi-cloud környezetben elhelyezett adatokból.

Lenovo ThinkSystem DG Enterprise Storage tömbök: Az új All-Flash Array (AFA) vonalat a Quad-level Cell (QLC) architektúra jellemzi, amely akár 6-szor gyorsabb teljesítményt és akár 50%-kal alacsonyabb költséget kínál a merevlemez alapú tömbökkel összehasonlítva. Ezeket a tároló tömböket kifejezetten a hosszú olvasási idejű vállalati AI terhelések és nagy adatkészletű terhelések kezelésére tervezték, így gyorsabb adatfelvételt és betekintési időt biztosítanak.

Lenovo ThinkSystem DM3010H Enterprise Storage tömb: Ez a következő generációs hibrid egységes tárolási megoldás kiváló választás kis- és közepes vállalkozások számára, mivel jobb skálázhatóságot és rugalmasságot kínál számos terheléshez, beleértve a fájlszolgáltatásokat, virtualizációt, biztonsági mentést, archiválást és más I/O alkalmazásokat.

A Lenovo ThinkAgile SXM4600 és SXM6600 szerverek olyan integrált rendszerek, amelyeket kifejezetten a Microsoft Azure Stack Hub számára terveztek. Ezek a mérnöki rendszerek egyszerűsítik és felgyorsítják az érték létrehozását az Azure Hybrid és Multi Cloud ökoszisztémákban. A hatékony megoldások akár 183%-os javulást kínálnak a tranzakciós adatbázis teljesítményében és akár 3:1 összevonást a Microsoft alkalmazásokhoz képest. A Lenovo ThinkAgile SXM megoldások teljes verziójú életcikluskezeléssel rendelkeznek, natív Azure integrációval, valamint lehetőséget biztosítanak az alkalmazások kiterjesztésére a nyilvános és privát felhők felett. Ennek eredményeként az adatkezelés egyszerűsödik, amely hatékonyabb működést tesz lehetővé.

Az erőteljes, mindent magában foglaló Lenovo Unified Complete szoftvercsomag az új DG és DM tárolási megoldások ransomware és adatvédelmi funkcióival vannak ellátva. Ezen funkciók célja az értékes üzleti adatok megőrzése és védelme az életciklusuk során. Ennek eredményeként csökken a kockázat és enyhülnek az illetéktelen behatolás és adatvesztés okozta költségek. Az egységes kezelő szoftver előre beállított funkciókat kínál az ügyfeleknek, például beépített ransomware védelmet, többszintű kulcskezelést és változatlan fájlkópiákat, hogy minimalizálja a zsarolóvírusok hatását a fájlok megváltoztatására. Ezek a biztonsági intézkedések segítenek megóvni az ügyfelek adatait és megakadályozni az adatvesztés kockázatát.

Az új Lenovo DG tárolási megoldások, amelyeket magas hatékonyságra és alacsonyabb energiafogyasztásra terveztek, segítenek az ügyfeleknek elérni környezeti és fenntarthatósági céljaikat. Akár 25%-os energiamegtakarítást nyújtanak a hibrid tömbökkel szemben, és lehetővé teszik a munkaterhelések összevonását, ami csökkenti a rack hely és az adatközpont méretezését.

A Lenovo aktívan segíti a Novo Genomics nevű biotechnológiai kezdő vállalkozást, hogy felgyorsítsa az eredményeket a genomika és a többszörös ómika területén. A Novo Genomics célja a genetikai betegségekre személyre szabott orvosi kezelések kifejlesztése. A következő generációs szekvenálási (NGS) technikák mellett a nagy teljesítményű számítástechnika (HPC) technológiáknak is fontos szerepe van a genomikai szekvenálásban. A Lenovo szolgáltatásaival és az Intel Select Solution alapján működő Genomics Optimization and Scalability Tool (GOAST) csomópontokkal a Novo Genomics képes hatékonyan kezelni a HPC által generált nagy mennyiségű és sebességű adatot, valamint támogatni a felgyorsított genomikai elemzést.

A Lenovo nyílt architektúrát kínál az ügyfeleknek, ami lehetővé teszi, hogy egyszerűsített megoldásokat alkalmazzanak a bonyolult adatok kezeléséhez, kihasználva az adatok potenciálját, ezzel létrehozva olyan betekintéseket, amelyek átalakíthatják vállalkozásukat.

“Lenovo GOAST segítségével akár 32 exom párhuzamos feldolgozását is elvégezhetjük mindössze három óra alatt – ami akár 27-szeresen gyorsabb elemzést eredményez. Valójában ez a fajta Lenovo megoldás lehetővé teszi számunkra, hogy egy egész emberi genomot kevesebb mint egy óra alatt analizáljunk, felgyorsítva kutatásainkat” – mondta Abdulrahman Al Asiri, a Novo Genomics kutatója és PhD hallgatója.

A Lenovo GOAST megoldás a Lenovo ThinkSystem DM tárolási tömböket használja mind a gyors adatmigrációhoz szükséges megosztott tárolási réteghez, mind a genomikai szekvenálási adatok és eredmények archiválásához. Ez az innovatív megoldás lehetővé teszi, hogy a Novo Genomics gyorsan és hatékonyan végezze el az exomok párhuzamos feldolgozását, ezzel jelentős gyorsulást eredményezve az elemzési folyamatban. Az emberi genom teljes analízisének egy órán belüli lehetősége forradalmasítja a kutatási folyamatot, és elősegíti az újabb felfedezések és orvosi fejlődések születését a genetikai betegségek területén.

A Lenovo és a Novo Genomics együttműködése egy új szintre emeli a genomika terén elvégzett kutatásokat, és lehetővé teszi, hogy a kutatók gyorsabban és hatékonyabban munkálkodjanak a genetikai adatok elemzésén és értelmezésén. Ez a fejlett technológiai megoldás támogatja a tudományos fejlődést és elősegíti a genetikai alapú orvoslás fejlődését a jövőben.

A tárolási piac vezető szerepe

A Lenovo a tárolási piac táján vezető szerepet tölt be, különösen az Edge-to-Cloud szerverek, tárolók és szoftverek területén. Az erős piaci lendülettel együtt a vállalat továbbra is elkötelezett a szolgáltatások vezette megoldások nyújtásában, és ezáltal átalakul megoldások szolgáltatójává.

Az új technológiákkal a Lenovo lehetővé teszi ügyfeleinek, hogy kiaknázzák az adatok értékét a TruScale Infrastructure as a Service (IaaS) segítségével. Ez a megoldás segít az ügyfelek számára, hogy rugalmas fizetési modellen keresztül élvezhessék a Lenovo adatkezelését. A TruScale modell a felhőhöz hasonló élményt kínál, előre segítve az ügyfeleket abban, hogy megfelelő megoldásokat használjanak, a megfelelő időben, a felhőtől az edge-ig, mindezt az önálló helyszíni biztonságért és nyugalomért.

Ez a megközelítés elérhetővé teszi az ügyfeleknek, hogy igényeiknek megfelelően optimalizálják és skálázzák az infrastruktúrájukat, miközben egyszerűbben kezelik és kihasználják az adatokat. A Lenovo elkötelezetten dolgozik az ügyfelek sikere érdekében, és innovatív megoldásokkal segíti őket a versenytársak előtt járni a változó és gyorsan fejlődő piacon.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét