A Lenovo új tanácsadói szolgáltatásokkal, technológiákkal és erőforrásokkal teszi lehetővé a digitális átalakulást az oktatásban

0
44

Idén március 29-én a Lenovo új tanácsadói szolgáltatásokat jelentett be, amelyek támogatják az iskolákat a pedagógusok szakmai és stratégiai fejlesztése által. Annak érdekében, hogy segítse az oktatókat, a diákokat és még az informatikai rendszergazdákat is, a Lenovo olyan iparági együttműködéseket jelentett be, amelyek elérhetőbbé teszik a technológiai erőforrásokat, és reményeik szerint jobb tanulási eredményeket hoznak. Mindezt a digitális átalakulás segítségével. A Lenovo emellett bemutatta ThinkVision S-Series interaktív nagyformátumú kijelzőt, ami egy hatékony, oktatási célra tervezett eszköz, mely megkönnyíti a technológia tantermi integrációját.

Digitális átalakulásra az oktatásban

Az oktatás minden eddiginél gyorsabban változik a digitális technológiák tantermekben és munkahelyeken való elterjedése miatt. A tanulók manapság olyan pálya, karrier előtt állnak, melyek jelenleg még nem is feltétlen léteznek. Gondoltuk volna 30 évvel ezelőtt, hogy ennyi programozóra lesz szükség? A Lenovo stratégiai tervezéssel, szakmai fejlődéssel, oktatási és tanulási erőforrásokkal, valamint új technológiai megoldásokkal támogatja az iskolákat a digitális átalakulás útján.

Az új Lenovo Ed Tech Consulting Services támogatja az iskolákat digitális ökoszisztémáik bővítésében, hogy az innovatív oktatást olyan új technológiákkal valósítsák meg, melyek segítik a tanulókat még jobbá válni. Ezen szolgáltatások segítségével a Lenovo ügyfelei sokkal jobban és pontosabban tudják majd felmérni a diákok igényeit a tekintetben, hogy milyen technológiák szükségesek a megfelelő taníttatáshoz. Mind a pedagógusok, mind a diákok profitálnak a digitális átalakulásból, ugyanis ha új technológiákat alkalmaznak az osztálytermekben és a tantervekben az könnyebbé és hatékonyabbá teszi a tanulást és a tanítást.

A Lenovo szolgáltatásai magukban foglalják a jelenlegi digitális tanulási képességek értékelését, a célok és kezdeményezések meghatározását, ezeket pedig az oktatás intelligens átalakítása érdekében kézzelfogható, hosszú távú cselekvési terv létrehozásával támogatják. Ahogy a technológia folyamatosan változik, a Lenovo szorosan együttműködik az oktatási vezetőkkel, hogy képessé tegye és támogassa az intézményeket abban, hogy jobban felkészítsék a tanulókat a tudásalapú gazdaságban való munkavégzésre.

Az osztálytermi innováció növekedése és támogatása folyamatos szakmai fejlődést igényel a szakemberek és a tanárok részéről is. A Lenovo együttműködik a vezető oktatási tanácsadókkal – a Tablet Academy-vel bizonyos EMEA piacokon és az Egyesült Államokban is. A professzionális oktatókkal dolgozó ed tech tanácsadóirodák azt a szakértelmet kínálják, mely szükséges ahhoz, hogy a tanulást intelligensebb technológiával alakítsák át. A Tablet Academy és az Education Elements a Lenovo Education ügyfelei számára mély betekintést, tervezési gondolkodást, jobb együttműködést és kiterjedt erőforrás-eszközkészletet biztosít a pedagógiai gyakorlat megváltoztatásához a tanulók sikere érdekében.

„A Lenovo felgyorsítja a tanulás jövőjét azáltal, hogy olyan oktatási megoldásokat fejleszt és kínál, amelyek inspirálják és felerősítik a tanárokat és diákjaikat” – mondta Stuart King, a Lenovo Intelligens Eszközök Csoportjának globális oktatási vezetője. „Miközben az iskolák követik digitális átalakítási céljaikat, a Lenovo Ed Tech Consulting Services szolgáltatásai segítik ügyfeleinket digitális ökoszisztémáik bővítésében, innovációban és kapacitásépítésben a jobb tanulási eredmények megvalósítása érdekében.”

A Lenovo csatlakozik az Intel® Skills for Innovation kezdeményezéséhez

Világszinten jellemző a tendencia, hogy az oktatók olyan forrásokat keresnek, amik segítségével még jobban felkészíthetik diákjaikat a technológia-orientált munkákra. E cél támogatása érdekében a Lenovo támogatja az Intel Skills for Innovation Initiative (SFI) kezdeményezést.

Az SFI segít az iskoláknak tanítási módjukba integrálni a jövőben fontos készségeket és gondolkodásmódot, mint például számítástechnikai és tervezési logikát. A kiváló minőségű, előre megtervezett, technológiával átitatott tartalommal rendelkező könyvtár segítségével az oktatók könnyedén integrálhatják az SFI-t az alapvető tantárgyakba. A kezdeményezés szakmai fejlesztési forrásokat kínál a tanárok számára, hogy segítsen nekik a technológiával átitatott tanulási tapasztalatok vezetőjévé és a jövőre kész képességfejlesztés elősegítőivé válni. Az SFI egy stratégiai tervezési eszköztárat is tartalmaz, amely segíti az iskolai döntéshozókat rugalmasabb tanulási környezet kialakításában.

A Lenovo Intel-alapú eszközöket biztosít az iskoláknak, a Chromebookoktól a munkaállomásokig.

„Az Intel Skills for Innovation kezdeményezése segít újra feltalálni a technológia oktatásban betöltött szerepét, hogy a tanulók az újítók következő generációjává váljanak. Izgatottan várjuk, hogy a Lenovo, egy megbízható technológiai partner csatlakozzon ehhez a kezdeményezéshez, amely előmozdítja az oktatás digitális átalakulását, és áthidalja a munkaerő felkészültségének digitális készségei közötti szakadékot.” – mondta Cigdem Ertem, az Intel Education Vertical igazgatója.

„Osztályeső” átalakulás

Az új technológia és a digitális műveltség tananyagának bevezetése után az oktatók újraértékelik, hogyan adják le a tanórákat diákjaiknak. A végbemenő átalakulás támogatása és az együttműködésen alapuló, hatékonyabb és vonzóbb leckék megvalósítása érdekében a Lenovo új ThinkVision S-Series interaktív nagyformátumú kijelzője elsődlegesen oktatási célokra lett tervezve. Ez a klasszikus oktatási eszköz továbbfejlesztett változata. Természetesen minden kímélő-technológiával is felvértezték, mint például a low-bluelight technológia (alacsony kékfény kibocsájtás), mely óvja a tanulók és a tanárok szemének egészségét.

A két méretben (65″ és 75″) elérhető ThinkVision iLFD több mint egy digitális tábla. A Lenovo ThinkCentre Tiny PC-jeivel vagy a ThinkCentre M60q Chromebox-szal is kompatibilis, amelyek a képernyő hátulján lévő beépített, kábel nélküli nyílásba csúsztathatók, az iLFD a személyes eszközöket is támogatja. Az opcionális vezeték nélküli hardverkulcs segítségével a pedagógusok egyszerűen csatlakoztathatják és szinkronizálhatják laptopjukat a kijelzővel, így szabadon taníthatnak az osztályterem végéből is anélkül, hogy az eszközük közelében kellene maradniuk. A tanárok irányíthatják a prezentáció menetét, előhívhatnak webhelyeket és videókat, és akár képernyőn megjelenő jegyzeteket is készíthetnek ujjlenyomattal vagy ceruzával. Azok az oktatók, akik szeretnek mozogni, használhatják táblagépüket vagy mobiltelefonjukat, hogy az információkat és a médiaanyagot közvetlenül az iLFD-re küldjék, bárhol is legyenek az osztályteremben.

Ha üres vászonra van szükség, a felhasználók telepíthetik az iWB alkalmazást, a Lenovo interaktív táblaszoftver-megoldását, amely különféle intelligens eszközöket kínál – a képernyőn megjelenő matematikai eszközöktől, például iránytűtől és szögmérőtől a digitális cetlikig, és még a rendkívül interaktív gondolattérképig. A kihasználhatóság maximalizálása érdekében az iLFD osztott képernyős táblamódja lehetővé teszi, hogy akár egyszerre több diák írjon a kijelzőre – ez természetesen csak egy példa, végtelen más felhasználási módja van ennek a funkciónak. Az óra végén pedig a táblára került összes „alkotás” elmenthető, és később újra megtekinthető.

Az új ThinkVision S-Series iLFD-k csak a Lenovo legújabb hardverei, melyek az oktatást segítik. A gyártó a közelmúltban bemutatott számos új laptopmegoldást melyek továbbfejlesztett csatlakoztathatóságot és megnövelt tartósságot kínálnak az új DuraSpec1 oktatási tesztelési módszereivel. A Lenovo innovatív technológiák széles portfólióját kínálja, amelyekre a tanárok, a szülők és a diákok támaszkodhatnak akár a legmagasabb szintű oktatásban is. A Lenovo TruScale Device as a Service által támogatott oktatási intézmények pedig képesek biztosítani a minőségi eszközöket, a nagyobb rugalmasságot és bizonyos esetekben a költséghatékonyságot is.

Egyszerűbb, könnyebb informatika, hála a csomagmegoldásoknak

Ahogy az oktatók és a diákok fejlesztik képességeiket az ed tech eszközökkel, a mai IT-adminisztrátorok feladata olyan vásárlási döntések meghozatala, amelyek előkészítik a digitális átalakulás útját. Ez egy nehéz és nagy felelősséggel járó feladat. A Lenovo Education különféle hardver- és szoftvercsomagokat kínál, amelyek segítenek az iskoláknak dinamikusabb és technológiailag továbbfejlesztett tanulási környezet kialakításában, a beszerzés ésszerűsítésében és az IT részlegek számára segítséget nyújtanak a technológiai befektetések kezelésében és védelmében is.

Egy új oktatási megoldáscsomagot is bemutatott a Lenovo, melynek neve Lenovo Chromebook Education Package. Nevéből sejthető, hogy a csomag a chromebookokon alapul. Az intézmények megszerezhetik a Google Chrome Education Upgrade verzióját is, amely hozzáférést biztosít a felhasználóknak a Google Felügyeleti Konzolhoz műszaki támogatás és eszközkezelés céljából, valamint számos Lenovo-megoldáshoz, köztük a Lenovo NetFilter, a LanSchool, a Zero Touch Enrollment, a CO2 Offset Services és a Lenovo Support Services szolgáltatásokhoz. Ezzel a csomaggal az iskolai informatikai csapatok kiaknázhatják a ChromeOS képességeit, hogy könnyebben kezeljék és védjék az eszközflottákat, miközben személyre szabott szoftver- és szolgáltatásportfóliót is telepíthetnek sajátos igényeik kielégítésére.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét