A MediaTek megelőzte a Qualcomm-ot az okostelefon-processzor piacon

0
311

A Counterpoint elemző cég közzétette a 2020 Q3-as (harmadik negyedéves) mobil chipset eladási adatokat, és a MediaTek-nek sikerült megszerezni a legnagyobb piaci részesedést ebben a szegmensben. 2019 harmadik negyedévében a két vállalat piaci részesedése 26% (MediaTek) és 31% (Qualcomm) volt. 2020 harmadik negyedévében a MediaTek-nek 31%-ot sikerült elérnie, így jelenleg övé a legnagyobb részesedés ezen a piacon. A Qualcomm így a második helyre csúszott 29%-al, a harmadik pozíciót három gyártó szerezte meg a HiSilicon, a Samsung és az Apple, ők fejenként 12%-ot birtokolnak a SoC piacból, utolsó helyen pedig az Unisoc áll 4%-al.

A MediaTek ugrására számos tényező volt hatással. A Dimensity sorozatot olyan neves okostelefon-gyártók fogadták el, mint a Xiaomi (Redmi), a Realme és az OPPO, a MediaTek Dimensity 1000 sorozatú chipeket pedig különösen dicsérték teljesítményükért. Ezenkívül a Huawei kereskedelmi problémái is hozzájárultak a MediaTek részesedésének növekedéséhez. A MediaTek chipkészleteit tartalmazó olcsóbb okostelefonok értékesítése jelentősen megnőtt az olyan piacokon, mint India és Latin-Amerika.

A Counterpoint szerint a Qualcomm chipek jelenleg a világszerte forgalmazott 5G-képes okostelefonok 39%-ában találhatóak meg. Mivel az 5G egyre gyakoribbá, elérhetőbbé és kívánatosabbá válik, valószínűnek tűnik, hogy a Qualcomm visszanyeri a MediaTek címét 2020 negyedik negyedévére. De egyelőre a MediaTek a világ legnagyobb okostelefon-chipset gyártója.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét