A Nintendo Switch Pro alacsony fogyasztású Orin SoC-t és Lovelace GPU-t kaphat az induláshoz

0
104

Egy új szivárgás azt az információt hintette el, hogy a Nintendo Switch Pro egy Nvidia által újonnan fejlesztett GPU-val érkezik, amely a Lovelace architektúrán alapul. Az SoC egy 2019-ben piacra dobott Nividia Orin autóipari chipset alapjain nyugszik, azonban ez egy „felhigított” változat.

Számos pletyka reppent már fel arról, hogy a Nintendo piacra dobja népszerű kéziszámítógépének továbbfejlesztett változatát Switch Pro vagy Super Switch néven. Előreláthatóan támogatni fogja az Nvidia DLSS technológiáját, amely elősegíti a 4K-s TV-kre való csatlakoztathatóságát. Ehhez azonban Tensor magokra van szükség, az Nvidiának ilyenje pedig nincs, szóval mindenki kíváncsi arra, mivel szerelik az új Switch-et.

A szivárogtató @kopite7kimi némi bennfentes információval rendelkezhet, ugyanis szerinte a Lovelace technológián fog alapulni a Switch új generációja. A Lovelace-ról nem sokat tudni, igazából csak annyit, hogy az Nvidia RTX 4000 szériás videókártyáit fogja működtetni. A processzor egy Nvidia Orin autóipari lapkakészlet lebutított verziója lesz, előreláthatólag 70 W TDP-vel.

Hirdetés

Jelen információkat egy egészséges mérétékű szkepticizmussal érdemes kezelni, ugyanis még nagyon messze vagyunk bármiféle hivatalos megjelenéstől a témában.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét