A Nintento Switch kontrollere is használható a Steamen

0
288

Folyamatosan bővíti a Steam lehetőségeit a Valve, és természetesen nem csupán annyiban merül ki, hogy milyen újításokat hoz a digitális piactér. A platform számos különböző kontroller bevetését teszi lehetővé, ami nagyon praktikus és kényelmes opciókat biztosít a felhasználók számára. Az egyik legutóbbi frissítésnek köszönhetően már egy olyan Nintendo-eszközt is használhatunk PC-s játékra, amiről mindeddig csak ábrándozhattunk.

Az augusztusi Steam Client Beta ugyanis épp az imént vázolt lehetőséget hozta magával, azaz a rendszer ezentúl már támogatja a Nintendo Switch Joy-Con kontrollereket. Sőt, az eszközöket külön-külön vagy gamepadként egyesítve is használhatjuk. A Nintendo Switch Pro kontrollerével már 2018 óta nyomhatjuk a steames játékokat, de úgy tűnik, hogy a hibrid konzollal együtt érkező Joy-Conok támogatására is van igény.

Még júniusban aktiválta a Valve több Nintendo Switch Online klasszikus kontroller támogatását, július óta pedig már nem kizárólag a béta kliensben lehet használni a NES, SNES, Sega Genesis és a Nintendo 64 wireless kontrollereket. A mostani frissítés ezeknek az eszközöknek a támogatási rendszerét is megújította.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét