A Nothing elérte azt, ami másoknak eddig nem ment

0
18

Az átlátszó telefonjával a közelmúltban debütáló Nothing most egy zseniális hackkel fogja kijátszani az Apple hajthatatlanságát. A londoni székhelyű cégnek sikerült androidos készülékére egy kvázi iMessage-t produkálni. Ezt elsőként saját mobiljukon teszik elérhetővé, az idén júliusban megjelent Nothing Phone (2)-n. A bravúrt a cég saját üzenetküldője, a Nothing Chat segítségével oldja meg, a szoftverben a Sunbird nevű iMessage-kliens dolgozik.

Az alkalmazás használatához ugyanúgy be kell jelentkezni az Apple ID-val. A platformon folytatott beszélgetések megkapják a végpontok közti titkosítást, támogatja a csoportos beszélgetést, a teljes méretű médiamegosztást és a hangüzenetek küldését is. Azonban fontos, hogy a “látta” jelzés, és a reakciók küldésének lehetősége csak később lesz elérhető.

Egyelőre csak az Egyesült Királyságban és az EU-ban lehet beszerezni az appot, kizárólag a Play Store-ból. Ezzel az újítással egyébként csapdahelyzetbe kerül Európában az Apple, hiszen, ha elvitatja az iMessage-kliens használati jogát a Nothingtól, tulajdonképpen saját maga megy bele abba a bizonyos szerepbe, amit újabban rá szeretnének kényszeríteni az Unióban.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét