A nyomtatás már otthon sem luxus

0
940

A nyomtatás már otthon sem luxus
A fotó forrása: New Africa / Shutterstock.com

Sokáig élt a köztudatban az az elképzelés, hogy a nyomtatás bár kétségtelenül praktikus, de otthon szinte megfizethetetlen. Túl sokba kerül a nyomtató, a tintáról nem is beszélve. Úgyhogy ennek megfelelően a legtöbben lemondtak a beszerzésről. S bár lehetséges, hogy ez az okfejtés egy évtizeddel ezelőtt megállta a helyét, ám manapság már semmi valóságalapja nincsen.

Kényelmesen, gyorsan, otthonról

A nyomtatás akkor ideális, ha tempós, ha hatékony, és ha nem kell érte erőfeszítést tenni. Többek között ezért annyira jó ötlet a HP termékpalettájában körbenézni. A nyomtatók számtalan egyéb funkciókkal is rendelkeznek, de igény szerint egyszerűbb alapmodellek is elérhetőek. Egyetlen dologra érdemes fokozottan odafigyelni a vásárlásnál: ha már megvan a kiszemelt modell, akkor csak és kizárólag hozzá passzoló toner kerülhet a rendszerbe. Például a közkedvelt HP LaserJet Pro M28a toner más szériákkal nem kompatibilis. Népszerűségét többek között kiadósságának és funkcionalitásának köszönheti, de visszatérve a kiindulási témához, a lényeg, hogy a típusszám mindig egyezzen. Teljesen normális, ha a számokból és betűkből álló név nem a megjegyezhető kategóriába tartozik. Ezért jó ötlet vagy a telefon jegyzetei közé felírni a sorozatszámot, vagy egy cetlin rögzíteni, ami később a pénztárcában landol, mert így ha kell rögtön előrántható, és a tévedésnek esélye sincsen.

A nyomtatás olcsóbb, mint a nyomtattatás?

Nyilván ez a kérdés egyéni szinten válaszolható meg a legteljesebben. Aki évente egy A4-es papírnyit nyomtat, annak evidencia, hogy felesleges nyomtatót vásárolni. De aki rendszeresen él ezzel a lehetőséggel, annak annál jobb elhatározás a beruházás. A szintén keresett Xerox toner sorban áll a megismerésért és az alkalmazásért. Ár-érték arányban kitűnően teljesít, miközben az általa borítékolt minőség szabad szemmel is jól látható. A kiválasztásnál mindenképpen kifizetődő taktika az egyéni preferenciákat sorra, sorba venni, és azok alapján dönteni, mert így elkerülhetőek a csalódások, illetve a váratlan, kevésbé pozitív meglepetések.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét