A PlayStation 5 Pro GPU potenciálisan 33,5 TFLOP-nál is nagyobb teljesítményt kínál több gyorsítótár és VRS támogatás mellett

0
36

A Sony fejlesztői dokumentumaiból származó legfrissebb leak szerint a PlayStation 5 Pro GPU-ja még erősebb is lehet, mint a korábban említett 33,5 TFLOP. A több RAM-mal és a PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) upscalingjével párosítva a konzol elég jó teljesítményt sajtolhat ki magából.

Korábbi szivárgások szerint a Sony legerősebb konzolja a tervek szerint 45%-kal jobb GPU-teljesítményt kaphat elődjéhez képest. Mint most kiderült, a PS5 Pro GPU bizonyos helyzetekben még ennél is erősebb lehet. A jelentés a Digital Foundry cégtől származik, akik szerint a PS5 Pro GPU akár 2,35 GHz-re is képes. A 60 számítási egységgel (30 munkacsoportos processzorral) kombinálva a PS5 Pro elméletileg 36,1 TFLOP számítási sebességgel rendelkezik 2,35 GHz-es órajel mellett.

Ahhoz, hogy 33,5 TFLOP-on landoljon 60 CU-val, a PS5 Pro-nak 2,18 GHz-es GPU órajelre van szüksége, ami 50 MHz-cel alacsonyabb, mint a szabványos PS5. Ez arra utal, hogy a PS5 Pro frekvenciája forgatókönyvtől függően 2,18 GHz és 2,35 GHz között mozoghat.

Bár hivatalos információ még egyáltalán nincs, a konzol várhatóan 2024 ünnepi időszakában (karácsony) debütál.

techkalauz.hu – az online techmagazin