A Playstation 5 több energiát fogyaszt, mint a legújabb RTX 3080-as laptopok?

0
419

Nagyon sok információ áll rendelkezésre arról, hogy mennyire tudja zabálni az áramit játék közben a PS5. Arról azonban már kevés, hogy egy újgenerációs gamer laptop mennyit eszik, illetve a kettőt összevetve milyen eredmény jön ki.

Éppen a napokban kezdték meg kiszállítani az RTX 30-as laptopokat, ezáltal már független tesztek is elérhetők. A notebookcheck.net mérte meg a next-gen laptopok fogyasztásait, amik a következők voltak: Asus ROG Zephyrus G15, Gigabyte Aero 17.

Az említett konzol játékok futtatása közben 180 és 200 Watt között fogyaszt ha ténylegesen terhelve van. A legnagyobb 17 collos Aero laptop 187 Wattot eszik játék során a notebookcheck.net mérése alapján, azonban ha a processzor is maximálisan terhelve van – ami játék közben nem fordul elő soha – akkor akár 259 Wattot és képes fogyasztani a Gigabyte gamer laptopja. A Zephyrus pedig ez alatt helyezkedik el fogyasztás tekintetében.

Hirdetés

Meglepő, hogy milyen hasonló a next-gen gamer laptopok és a PS5 fogyasztása, főleg ha figyelembe vesszük a laptopok azon tulajdonságát, hogy legalább a konzol árának ötszörösébe kerül.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét