A pletykák szerint jön a Sony A9 III és egy új RX kompakt fényképezőgép

0
448

A Sony Alpha Rumors nemrégiben arról számolt be, hogy két új Sony kamerát regisztráltak az FCC-nél. Eleinte úgy tűnt, hogy ezek a modellek a Sony A7 IV és egy csúcskategóriás profi kamera lehet. Most azonban kiderült, hogy ez a két gép valójában az új Sony A9 III és egy új RX kompakt fényképezőgép, amelyek 2021 első negyedévében érkezhetnek

A két új Sony kamera a közelmúltban megkapta az FCC tanúsítványt, ami azt jelenti, hogy hamarosan piacra kerülhetnek. Mindenki abban reménykedett, hogy az egyik ilyen kamera a legjobban várt Sony A7 IV. A másikról már tudtuk, hogy egy csúcskategóriás profi Sony fényképezőgép, amely nyilvánvalóan képes 8K videófelvételek készítésére túlmelegedés nélkül.

A csúcskategóriás Sony fényképezőgép további lehetséges specifikációi közé tartozik a 9,44 millió pontos EVF (elektronikus kereső) és az újonnan kifejlesztett érzékelő, ami akár 50 megapixeles is lehet. A kamera dupla kártyafoglalatot és IBIS-t (vázon belüli képstabilizátor) is tartalmaz.

Hirdetés

Nyilvánvaló, hogy ez az új csúcskategóriás Sony fényképezőgép körülbelül 4999 dollárért kerül forgalomba, ami nagyságrendekkel drágább, mint az új Canon EOS R5, és a Fujifilm GFX 50S. A Photo Rumors szerint azonban ebben a fényképezőgépben minden fejlesztés vadonatúj lesz.

A második Sony fényképezőgép, valamivel nagyobb és „kényelmesebb” vázzal rendelkezik, mint az A7 III. 3,68 millió képpontos elektronikus keresőt, 1,44 millió képpontos LCD-képernyőt és egy újonnan kifejlesztett 30MP-es érzékelőt kaphat. További pletykák szerint 4K 60FPS videókat képes lesz túlmelegedés nélkül rögzíteni, illetve Dual SD kártya foglalat és CFExpress A típusú slot kerül beépítésre.

Bízunk benne, hogy tartalmazni fogja a Sony A7S III új menürendszerét és az 5 tengelyes vázba épített képstabilizátorát. Mindazonáltal nem tudunk biztosan semmit, amíg a Sony nem közli a hivatalos részleteket.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét