A ProArt Studiobook 16 OLED gyors, de hangos

0
386

2023-ban frissítette a ProArt Studiobook 16 OLED 16 nevű gépét az Asus. A kreatív felhasználóknak szánt DialPad megmarad, de a processzor már sokkal gyorsabb. A hűtésnek azonban több dolga van, ami a hangos ventilátorokon keresztül észrevehető.

Sok gyártó kínál ma már nagy teljesítményű laptopokat a tartalomkészítőknek. Ebbe a kategóriába tartozik az Asus ProArt Studiobook 16 is, amely az aktuális modellévhez kapott némi frissítést. Nem aprózta el a gyártó, a jelenleg rendelkezésreálló egyik leggyorsabb mobilprocesszort szerelte a gépbe, az Intel Raptor Lake Core i9-13980HX-et – habár az AMD Ryzen 9 7945HX-je lényegesen hatékonyabb és gyorsabb.

A grafikus kártya a GeForce RTX 3070. A hűtésnek azonban megvannak a határai, mert a ventilátor zaja Full Performance üzemmódban meghaladja az 55 dB(A) értéket. Ez sok, és fejhallgató nélkül gyorsan bosszantó lesz, de legalább a teljesítmény stabil marad.

Összességében elmondható, hogy a Studiobook 16 egy jó multimédiás notebook gyors hardverrel, de különösen a hangos ventilátorok bosszantók lehetnek a mindennapi használat során. Viszont…! Jelenleg nem létezik olyan laptop, ami ezt a teljesítményt csendben le tudná tenni az asztalra.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét