A Samsung megerősítette, hogy a Galaxy S24 sorozattal bemutatott Galaxy AI nem sok korábbi készüléken lesz elérhető

0
5474

A Samsung Galaxy S24 sorozat egy hete jelent meg. A hardverfrissítések mellett az új eszközök a mesterséges intelligencia varázslatát is élvezik – legalábbis a marketing nagyon erre hegyezi ki a dolgokat. De a korábbi eszközök közül nem sokan kapják meg.

A Samsung Galaxy AI a közelmúltban megjelent Galaxy S24 sorozat egyik fénypontja. Számos mesterséges intelligencia által továbbfejlesztett funkciót tartalmaz, köztük a Circle to Search, az Élő fordítás, a Note Assist, a Generative Edit és a Chat Assist szolgáltatást. Mindegyik célja ugyanaz: jobb élményt nyújtson.

A jó hír az, hogy nem kell frissítenie a Galaxy S24 eszközre, hogy megtapasztalhassa a Galaxy AI-t. Amint azt Patrick Chomet, a Samsung ügyfélszolgálati vezetője megerősítette, a mesterséges intelligencia funkciók a Samsung régi zászlóshajóira is bekerülnek. De a rossz hír az, hogy nem sok eszköz szerepel a listán. A TechRadarnak adott interjújában Chomet elmondta, hogy a Samsung „az év első felében” a Galaxy AI-t a Galaxy S23 készülékekre is bevezeti. A One UI 6.1 frissítésen keresztül a Galaxy Z Fold 5-re, a Z Flip 5-re és a Tab S9-re is érkezik.

Meglepő módon annak ellenére, hogy jogosult a One UI 6.1 frissítésre, a Galaxy S22 sorozat kimarad a buliból. Ami még érdekesebb, hogy a Galaxy S23 termékcsaládban megtalálható az S23 FE, melyet az Exynos 2200 hajt meg. Ugyanaz a lapkakészlet, mint a több régióban eladott Galaxy S22 telefonokban. Tehát nem arról van szó, hogy a régebbi okostelefonok nem rendelkeznek a szükséges feldolgozási teljesítménnyel.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét