A Samsung Note 20 Ultra volt a legkelendőbb 5G-s telefon szeptemberben

0
355

Hiteles forrásból, egészpontosan a Counterpoint Research-től származó információk szerint a Samsung csúcskészüléke volt szeptemberben a legnépszerűbb 5G-s termék a piacon. Azonban nagyobb részesedése van a Huawei-nek, ugyanis a P40 Pro és a Nova 7 állnak a 2. és 3. helyen.

A Samsung Galaxy S20 Plus foglalta el az első helyet év elején 9%-kal, azonban a mezőny egyre szorosabbá vált, nem csoda, hiszen a gyártók folyamatosan árasztják el a piacot 5G kompatibilis okostelefonokkal. A top 10-ben található Samsung készülékek együttes 5G piaci részesedése 11,9%, ezen belül a Note 20 Ultra 5%-al vezet.

Azonban a top 10-ben a Huawei/Honor készülékek 15,4% részesedésen állnak, ezt legnagyobb részt a kínai piacnak köszönhetik, ugyanis ott pörög ennyire a márka.

Hirdetés

Az OPPO 5,8%-on áll, a Vivo pedig 3,6%-át birtokolja a top 10-es skála részesedésének. Fontos változás történt azóta a piacon, megjelent az új iPhone széria, amelynek összes darabja 5G-s, ezáltal a novemberi/decemberi adatok már jócskán különbözni fognak a mostanitól. Ezeket az adatokat 2020 elején fogja közölni a Counterpoint.

techklauz.hu – az online tech magazin.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét