A Sony új PS5 modell hűtése megváltozott

0
167

A hónap elején új PS5 modell jelent meg Ausztráliában, Japánban és az Egyesült Államok egyes részein, új állvány kialakítással és titokzatos súlycsökkentéssel. Austin Evans YouTuber videójának köszönhetően a rejtély most megoldódott: a Sony megváltoztatta a PS5 hűtését segítő hűtőbordát.

Evans szerint az új hűtőborda lényegesen kisebb, mint az eredeti, és emiatt 300 gramm súlycsökkenést tapasztalt. Nem világos, hogy a Sony miért cserélte ki a hűtőbordát a PS5 életciklusának korai szakaszában, de Evans megjegyzi, hogy ennek következtében az ő eszköze melegebb lett körülbelül 3-5 fokkal.

A hűtőborda a kemény rézlemez és az alumínium elvezető bordák mind jelentős helyet foglalnak el a PS5-ben, és nagyban hozzájárulnak a teljes mérethez. Érdekes látni, hogy a Sony csökkenti ennek az alkatrésznek a méretét, és remélhetőleg ez lehet az első jele annak, hogy a vállalat egy kisebb PS5 modell felé törekszik, mivel a PS5 jelenleg a legnagyobb játékkonzol a modern történelemben. Evans arra a következtetésre jut, hogy a változtatások a PS5-öt rosszabbá teszik az általa mért hőnövekedés miatt.

Hirdetés

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét