A távoli munkavégzést és a kreativitást segíti a HP nagyteljesítményű Z by HP szériája

0
310

A HP bemutatta a Z by HP széria legújabb, professzionális alkotóknak és nagy teljesítményigényű felhasználóknak szánt munkaállomásait, amelyek széleskörűen bővíthetőek, megbízhatóak és sokoldalúan alkalmazhatóak, bármilyen munkakörnyezetben.

Napjainkban a munkavállalóknak minden eddiginél nagyobb szükségük van a megfelelő technológiára és eszközökre, hogy produktívan, egymással együttműködve dolgozhassanak akár otthonról, akár az irodából vagy egyéb helyszínekről. Mivel a professzionális alkotók és a nagyteljesítményigényű felhasználók 80%-a még az irodák újranyitása után is részben vagy akár teljes egészében otthonról szeretne tovább dolgozni, a rugalmas, nem helyhez kötött munkavégzés lehetősége kiemelten fontossá vált. A dolgozók 40%-a ráadásul nap mint nap mozgásban van: külső megbeszéléseken, találkozókon vesz részt, újraértelmezve ezzel az irodai mobilitás fogalmát. A HP a munkájuk során a mobilitást előnyben részesítők igényeihez alkalmazkodva alakította ki a nagyteljesítményű, de kifejezetten kis helyigényű ZCentral 4R-et, Z2 Minit és a ZBook Fury-t, amelyek formabontó, innovatív megoldásokat tesznek elérhetővé bárki számára az IT döntéshozóktól kezdve az építészeken át a data scientist-ekig.

“A professzionális alkotóknak és a nagyteljesítményigényű felhasználóknak olyan megoldásokra van szüksége, amelyek igazodnak a munkavégzés terén az elmúlt időszakban bekövetkezett változásokhoz – mondta el Jim Nottingham, a HP Advanced Compute and Solutions részlegének globális vezetője. Z szériánk épp azt a mobilitást, teljesítményt és rugalmasságot biztosítja a kreatív alkotók számára, amelyre most oly nagy szükségük van. Az olyan innovatív termékeinket, mint a ZCentral 4R, úgy alakították ki, hogy felhasználóik a csúcstechnológia és a biztonsági megoldások révén úttörő szerepet vállalhassanak kreatív munkájuk során”.

Hirdetés

ZCentral 4R: teljesítmény bővítési lehetőségekkel a távoli munkavégzésben

A HP bemutatja a ZCentral 4R-et, a vállalat legerősebb rack-munkaállomását, amelyet a médiában és a szórakoztatóiparban, a termékfejlesztés és a datascience területén, továbbá az egészségügyben dolgozók igényeinek megfelelően alakítottak ki. A ZCentral 4R tervezése során egy Z4 munkaállomás teljesítményét egy 1U méretű házba sűrítették.

A legújabb, akár 18 magos Intel Xeon® W processzornak és az akár NVIDIA® Quadro® RTX™ 8000 videokártyával való bővíthetőségének köszönhetően a felhasználókat egy olyan professzionális eszköz segíti a távoli munkavégzésben, amely komoly terhelésre is alkalmas. A ZCentral 4R olyan többlépcsős biztonsági megoldásokkal is el van látva, mint a külső, zárható előlapi panel vagy a HP Security Suite, s mindezt kívülről egy rack kialakítású ház védi.

A HP ZCentral a vállalat első, egyetlen forrásból származó, távoli munkavégzésre optimalizált munkaállomása, amely a ZCentral 4R-rel együtt alkalmazva hatékonyabb alkotómunkát, kapcsolattartást és együttműködést tesz lehetővé a munkavállalók számára a távoli munkavégzés során. A termék új fejlesztései megoldást kínálnak napjaink két legfontosabb IT-kihívására: a HP ZCentral lehetővé teszi több távoli eszköz egyidejű kiszolgálását, valamint a távoli végpontokból fakadó, jelentősebb biztonsági kockázatok kezelését.

A legfrissebb aktualitások és funkciók:

  • A ZCentral Connect rugalmasságot biztosít az IT-részlegek számára a távoli munkavégzéshez, és továbbra is könnyen kezelhetővé teszi a felhasználói kapcsolatok kezelését és a központi munkaállomásból származó teljesítmény elosztását. A ZCentral Connect magasabb szintű biztonságot kínál a nem kívánt kapcsolódások megelőzése érdekében, lehetővé teszi a munkaállomás állapotának valósidejű nyomon követését, s emellett képes a lokátor LED-ek aktiválására, időt spórolva ezzel a ZCentral-t beüzemelő IT menedzsereknek.
  • A ZCentral Remote Boost továbbfejlesztett digitális toll- és tintatechnológiát tesz elérhetővé, javítva ezzel a Wacom kijelző és tablet felhasználói élményét. Ez lehetővé teszi, hogy a művészek, dizájnerek és mérnökök bárhonnan használják ezt a megoldást, mintha csak ott lennének az eszköznél.
  • A ZCentral a HP Device as a Service megoldásával együtt alkalmazva még több testreszabási lehetőséget, illetve szolgáltatást nyújt. A HP TechPulse GPU-analitikájával a felhasználó értékes adatokhoz juthat a hardver és a szoftver működéséről, illetve a biztonság státuszáról egyaránt. Ez segít az IT-részlegeknek megalapozott döntéseket hozni a flotta kezeléséről és rugalmas, testreszabható lehetőségeket biztosít, egyszerűsített vásárlási, szállítási és telepítési lehetőségekkel. 

Z2 G5 asztali számítógépek: a hagyományos sémáktól elszakadva

Az új, belépő szintű Z by HP asztali portfolió azoknak a dizájnereknek készült, akik jelenleg is a körülöttünk lévő világ formálásán dolgoznak. A HP új, belépő szintű munkaállomásai, a HP Z2 Mini G5, HP Z2 Small Form Factor G5 és a HP Z2 Tower G5 új szintre emelik az eddigi feldolgozási sebességet, korábban csak high-end asztali munkaállomásokon elérhető teljesítményt kínálva ezzel elérhető áron, bármely nagy teljesítményigényű felhasználónak.

Az új Z2 sorozat jellemzői közé tartoznak a teljesítménynövekedés, a maximális konfigurálhatóságot szolgáló, magasabb névleges feszültségű tápegység és a piacon az egyik legjobbnak számító bővíthetőség. Így már egyszerűbb az ideális, felhasználóbarát, otthoni munkavégzésre optimalizált rendszer kiépítése, szem előtt tartva a funkcionalitást és a kényelmet. A HP Z2 Mini a vállalat legerősebb mini munkaállomása, amelyen Adobe Creative Suite fut, és egyben a HP legnagyobb teljesítményű mini munkaállomása a SolidWorks és az Autodesk alkalmazások használatához. A Z2 Minit új, réz felhasználásával készült hűtőkkel látták el, ennek köszönhetően 1,4-szeresével magasabb lett a CPU és háromszor jobb a GPU teljesítménye az elődeikhez viszonyítva. Az alkotók így már magabiztosan dolgozhatnak olyan komplex munkafolyamatokon, mint például a fotorealisztikus 3D modellek renderelése, mindezt kiváló teljesítmény és a suttogásnál nem hangosabb hanghatás mellett. Egy Z kijelzővel kombinált Z2 Mini nemcsak ár-érték arányban jelent a hasonló piaci kínálathoz képest hatékonyabb megoldást, de az otthoni munkavégzésre optimalizált kialakítást is kínál, továbbá lehetővé teszi a közös munkát vagy akár a teljesítmény megosztását a távoli közös alkotás érdekében a ZCentral Remote Boost-on keresztül.

A Z2 Small Form Factor,valamint a Z2 Tower a nagy számítási teljesítményt, valamint a bővíthetőséget biztosítja a kisebb méretű számítógépek szegmensében. A Z2 Small Form Factor akár Intel® Xeon® W processzorával, és akár NVIDIA Quadro 3000 grafikus kártyájával nem mindennapi teljesítményre képes, legyen szó akár gyorsított sugárkövetésről, vagy mesterséges intelligenciáról, mindezt egy olyan házban, ami 19%-kal kisebb, mint a megelőző generációé volt. A professzionális alkotók a Z2 Towerre viszonyítási alapként tekintenek a belépő-szintű munkaállomások piacán. A Z2 Towerrel könnyedén futtathatunk több processzor szál használatát is igénylő alkalmazásokat, egyszerre akár többet is az NVIDIA Quadro RTX 6000 grafikus kártyának és az Intel® Xeon® processzornak köszönhetőn, tehetjük mindezt egy az előző generációnál 15%-kal kisebb fizikai méretben.

Z Book: Megállíthatatlan teljesítmény még kisebb méretben

A tartalomalkotóknak eddig gyakran választaniuk kellett a teljesítmény és a hordozhatóság között. Manapság a professzionális felhasználók egyre nagyobb teljesítményt, megbízhatóságot, könnyű, vékony, egyben tartós formatervezést várnak el, egy olyan eszköztől, amely hosszú akkumulátor élettartamának köszönhetően szinte bárhol használható és támogatja a nem helyhez kötött munkavégzést. A ZBook Fury és a ZBook Power egyaránt megfelelnek az elvárásnak, miközben teljeskörű bővíthetőséget biztosítanak egy még kényelmesebben hordozható formában.

A ZBook Fury kompromisszummentes, asztali számítógép szintű teljesítményt nyújt a felhasználóknak az íróasztaltól a konyhapultig. Ebben az évben a ZBook Fury 15 új generációja 12%-kal, míg a ZBook Fury 17 29%-kal kisebb, mint az előző generációk, így a már ez számít a vállalat legkisebb 17 inches hordozható munkaállomásnak RTX 5000 grafikus kártyával. A munkaállomásokra jellemző professzionális szintű grafikai teljesítménnyel, amit akár NVIDIA Quadro RTX 5000 vagy AMD Radeon RX grafikus kártyák biztosítanak, felhasználók egész sora végezhet egyszerre akár több gépi tanulási, 3D renderelési, vagy adatelemzési feladatot.

A ZVaporForce hűtési megoldásnak köszönhetően, a maximális teljesítmény akkor is elérhető, ha a felhasználó egyszerre terheli a CPU-t és GPU-t. A ZBook Fury ezen új tulajdonsága különösen nagy jelentőséggel bír, ha egyszerre több fénykép és videó szerkesztési műveletet is végzünk, vagy amennyiben professzionális mérnöki, építészeti, vagy egyéb tervezői vagy kreatív felhasználásról van szó. Színhelyes munkavégzés esetén, az új generációs Dream Color gondoskodik a tartalmak helyes megjelenítéséről a beépített képernyőn, amelyet gyárilag kalibrálnak, így a dobozból kivéve azonnal tökéletes élményt nyújt. A PANTONE Validated™ kijelzőkkel a színszakértők is elégedettek voltak31 a fizikailag megjeleníthető PANTONE® színek teljes spektrumát szimulálva, így a kreatívok magabiztosan tervezhetnek annak használatával.

A ZBook Power munkaállomás, még hozzáférhetőbb formában nyújtja a ZBook teljesítményt, így ideális megoldás lehet STEAM hallgatóknak. A hordozható munkaállomás még nagyobb teljesítményt és továbbfejlesztett hűtési rendszert nyújt, akár NVIDIA Quadro® T2000 grafikus kártyával és akár Intel® Xeon® vagy Core i9 processzorokkal egy házban, ami 19%-kal kisebb, 11%-kal vékonyabb, és közel 10%-kal könnyebb, mint a megelőző generáció.

Data Science Szoftverek: Gyorsított előrejelzési modellek

Meghatározott Z termékeken a HP biztosítja a lehetőséget a gyárilag telepített Canonical Ubuntu Linux használatára, és előtelepíti a legnépszerűbb adatelemző és -fejlesztő szoftvereket. Ennek köszönhetően kutatók, fejlesztők és tanulók egyaránt produktivitásuk maximumát tudják nyújtani már a számítógép első bekapcsolásától kezdődően.

Fenntarthatóság: Mutatjuk az utat

Megingathatatlan elkötelezettséggel a természeti értékeink felé, a HP büszkén mutatja be a vállalat egyik legfenntarthatóbb PC termékcsaládját. A HP 100% megújuló energiát használ a számítógépek és monitorok végső összeszerelésének 67%-hoz világszerte. A Z termékcsalád a HP-tól folyamatosan újabb és újabb fenntartható anyagokat hasznosít, mint például az óceánokból visszagyűjtött műanyagok, újrahasznosított anyagok, miközben folyamatos a csomagolások és az energiafelhasználás innováción keresztül történő optimalizálása.

A HP Inc-ről

A HP Inc. olyan technológiákat alkot, amelyek megkönnyítik életünket bárhol, bármikor. A nyomtatókból, PC-kből, mobileszközökből, különféle üzleti megoldásokból és szolgáltatásokból álló portfóliónk segítségével lenyűgöző élményeket teremtünk. További információ a http://www.hp.com oldalon található.HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét