A világ legkeresettebb mobiljai

0
101

Néhány nappal ezelőtt, pontosan április 3-án volt kereken 40 éve, hogy bemutatták a világ első mobiltelefonját. Már az ötvenes években megjelent számítógép fejlesztés is nagy innováció volt, viszont a Motorola által készített hordozható telefon talán az elmúlt 100 év legforradalmibb alkotása volt.

Az első modell, ami a DynaTAC nevet viselte, 1973-ban került leleplezésre. A, mai szemmel óriásnak számító telekommunikációs eszköz súlya több mint egy kilogramm volt, valamint 30 perc beszélgetési időért közel 10 órán kellett tölteni. Azóta rengeteget fejlődött a tudomány ezen szegmense, hiszen ma már kész mini PC-ket hordozunk magunknál, amikkel szinte minden digitális műveletet elvégezhetünk.

A jubileum alkalmából készítettek egy infografikát, melyen az elmúlt négy évtized eladási statisztikáiból összeállították, hogy melyik az a tíz mobil, amelyek a legkeresettebbek voltak a felhasználók körében. Nem meglepő, hogy az első néhány helyet a Nokia uralja, és sokakra meglepetésként hathat, hogy az iPhone eléggé a sor végén kullog.

Hirdetés

 

A világ legkeresettebb mobiljai

 

Bazsa

 

Infografika by Skipser

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét