A világon elsőként kapnak tengerjáró hajók Starlink kapcsolatot

0
773

A Royal Caribbean, a Celebrity Cruises és a Silver Sea tengerjáró hajók lesznek az elsők, amik folyamatos kapcsolatban lesznek Elon Musk Starlink Maritime hálózatával. A SpaceX nemrégiben jelentette be a Starlink Maritime hajókra és jachtokra vonatkozó árszintjét, a szám 5000 USD – havonta.

Miután az FCC rábólintott arra, hogy Starlink műholdas internetkapcsolati szolgáltatást biztosíthason a mozgó járművek számára, nem kellett sokáig várni, Elon Musk SpaceX-je új árkategóriát – a Starlink Maritime-ot – vezetett be. Ezután nem kellett sokat várni arra sem, hogy a Royal Caribbean tengerjáró óriásai bejelentsék: az iparágban elsőként telepítik hajóikra a Starlink Maritime-ot.

A Starlink Maritime havi 5000 USD-ba kerül, és „nagy sebességű, alacsony késleltetésű internetet biztosít akár 350 Mbps letöltési sebességgel tengeren is” – állítja a SpaceX. Ez az ár a két Starlink terminál 10 000 USD értékű egyszeri megvásárlásán felül értendő.

A Starlink jóvoltából 2023 áprilisáig minden létező vagy leendő Royal Caribbean International, Celebrity Cruises és Silversea Cruises hajó fel lesz szerelve gyors műholdas internettel, ami a SpaceX értékesítési alelnöke szerint “még fényűzőbbé teszi az utasok kiruccanását”.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét