A Windows 10 hamarosan érkező frissítése elősegítheti a hosszabb akkumulátor-élettartamot

0
167

A Windows 10 módosíthatja a laptop akkumulátor-használatának nyomonkövetési rendszerét, azzal a céllal, hogy olyan grafikonokat vezet be, amelyek részletesebben bemutatják az akkumulátor használatot. Már megnézhetjük azokat az alkalmazásokat, amelyek a legtöbb energiát fogyasztják a laptop akkumulátorából egy bizonyos időtartam alapján – például az elmúlt héten -, de ezzel az új változtatással a Microsoft egy teljes grafikont is szolgáltat a legutóbbi akkumulátorhasználatról.

Elméletileg a jövő év második féléves nagy frissítése lesz. Jelenleg az akkumulátorhasználati grafikonok napi vagy óránkénti bontást adnak – az elmúlt héten, illetve 24 órában – arról, hogy mennyire voltak használat alatt az akkumulátorok, így láthatjuk, hogy mikor használtuk legtöbbet laptopunkat. Hasonló az Android beépített akkumulátor-statisztikai rendszeréhez, amely lehetővé teszi, hogy lássuk, melyik alkalmazás fogyasztja a telefon akkumulátorát.

Az esetleges új funkció további információkat is kínál, például lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy megnézze, mikor töltötte utoljára a laptopját. Ez néha egy fontos kérdés, amelyet felteszünk magunknak.

Hirdetés

A frissítés várhatóan számos változást hoz, de ez egy jelentős funkciófrissítés lesz, amely a pletykák szerint teljes mértékben megújítja az asztali felületet is.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét